Xtra Long Karnevál és kávésbögrék a Burger Kingben

2013. január 09. - Feiertag Erik

Miután az évértékelésben kivészmadárkodtam magam, hogy a "promóciónkénti egy szendvics a vég kezdete", a BK rögtön rám cáfolt, és két burgeres akcióval indítja az évet. Egy visszatérő, aminek örülünk, és egy újdonság, amit a disznóságai miatt kritikus szemmel (és nyelvvel) letesztelünk majd. Ezúttal a fura krumpli és társai elmaradnak; ez lenne a vég kezdete?

xtra long.jpg

XtraLONG Chili Cheese: A nagy visszatérő, úgy látszik most ez a divat, persze, amíg tényleg jó cuccokat hoznak vissza, addig teljesen rendben van a trend. A szendvics nagyon egyszerű, mégis van benne különlegesség, és a kevés összetevőnek hála nem igazán esik szét evés közben, ami jó pont. Hosszúkás buciban két marhahúspogácsa (régebben volt külön 3 húsos változat is, de Have it your way, úgyhogy ezúttal is biztosan megoldható), csilis sajtszósz, sajt és jalapeno paprika. Egyszerű, de nagyszerűen csípős. Különösen ajánlott.

XtraLONG Crispy BBQ: Klasszikus visszatérő szendvics mellett itt a tradicionálisan Burger Kinges új burger, a szokásos extra összetevőkkel, úgy mint BBQ szósz, bacon és sajt, de ez még nem minden, mert a szendvics tartalmaz pirított hagymát, salátát és paradicsomot is. A húspogácsa érdekes, a BK-től kissé szokatlanul disznóhúsból készül, majd meglátjuk milyen. Marhahússal garantált lenne a siker, így még kérdéses, bár nem hinném hogy nagy bajok lennének vele. Reméljük a Röffencsburgernél nagyobb élmény lesz.

BK_poharak.jpg

Ahogy azt fentebb írtam, ezúttal snack híján maradunk, viszont van egy másik akció, amit említésre érdemesnek találok. Kicsit mekiféle dologról van szó, ha nagy menüt rendelsz ajándék bögre üti a markod. Sajnos se nem Burger Kinges, se nem Lavazzás (a BK kávés partnere), csupán egy I love coffee felirat tündököl rajtuk. Ezen kívül az akció sajnos nem érvényes mindenütt, csupán a székesfehérvári, tatabányai és szegedi éttermekben, és ott is csak a "készlet erejéig", de utóbbit már azt hiszem megszokhattuk.

Update: Mégis van snack, ami rácsos burgonyában nyilvánul meg, emlékeim szerint ez jónak számít a nem túl erős promóciós-krumpli mezőnyben. A bögréken pedig van Burger King logó és felirat, csak a másik oldalukon és az aljukon. Ezúton is köszönjük Krisztinának a helyesbítést!

komment

Marco és Polo, avagy promóciós olcsóságok a KFC kínálatában

2013. január 07. - Feiertag Erik

Szeretjük a promóciós termékeket, szeretjük az olcsó termékeket, úgyhogy ami a "két halmaz metszete" az csak jó lehet. Ezt hozta el nekünk most a KFC. Két Longer variáns, erre már rég volt példa.

Longer Marco: Újra görög hetek, de ezúttal nem a McDonald's-ben, hanem a fent említett helyen. A szendvics alapja megint egy szál strip és saláta, a szósz azonban sokat mondó Görög szószra változott. Utóbbi kép alapján tzatziki lehet, ilyen joghurtos-uborkás-fokhagymás keverék, amit szinte mindig elsütnek, ha a fent említett kultúra ízeit veszik kölcsön.

Longer Polo: Lenni vagy nem lenni? Az itt a kérdés, és a leírás alapján én az előbbire szavaznék. Dán cucc volt tavaly is, akkor Twisterbe tekerve, ezúttal kicsit olcsóbban érkeznek hozzánk Koppenhága ízei, meg persze kicsit kevesebb hozzávalóval. A strip a régi, a salátát azonban csemegeuborka váltja, a szósz pedig a hangzatos Dán szósz nevet kapta, őszintén szólva nem tudom mire számítsak, mindenesetre valami sárgára és finomra.

A szendvicsek sima Longer áron kaphatóak, azaz 270 forintot kell kicsengetni darabjáért. Ezen kívül rendelhetőek MixBox keretein belül is 5 HotWings-szel, a két választható szendviccsel (3 féle Longer valamelyike/ mini Twister) nagy sültkrumplival és üdítővel 1750 forintért. Valószínűleg lesz róla írás, bár most eléggé össze fognak sűrűsödni a dolgok mert elméletileg a Burger King is készül valamivel hamarosan.

komment

Téli Ízek 2. felvonás

2013. január 04. - Feiertag Erik

Tegnap váratlanul (bár én már sejtettem, hogy csütörtökön váltás jön, mostanában mindig arra a napra kerül) lecserélték az Alpesi Deluxe-ot és a Sajtos Gurmet-t. Helyettük viszont megkaptuk a már-már klasszikussá vált Rösztiburgert, és a sok éve nem látott Hütteburgert. A snackek változatlanok, szóval sajttallérok és csirkemellcsíkok, meg a burgonyacsíkok vannak még mindig terítéken.

BigPic01 (1).jpg

Rösztiburger: Kezdjük azzal, amelyikről már mi is írtunk, így nem érhet meglepetés. A Rösztiburger az étteremlánc egyik, ha nem a legjobban összerakott szendvicse kellő mennyiségű és eloszlású extrával felvértezve. A sajtos-baconös buciban egy marhahúspogácsa, sajt, bacon és sajtszósz, na meg az elengedhetetlen röszti, vagy tócsni, ha kicsit magyarosabban akarjuk írni. Az összhang remek, minden érződik, és minden finomnak érződik. Egy hibája van, hogy kicsit tömör, úgyhogy érdemes menüben kérni az üdítő miatt, de még ennek ellenére is azt mondom, ha biztosra akartok menni ezt vegyétek.

Hütteburger: Régi-új szendvics az egykor Alpesi Hetek néven futott téli promóció kínálatában. Az egyetlen probléma a korával az, hogy még BurgerBlog előtti időkből való, így nem tudunk még teszttel szolgálni, legkorábban a jövő héten olvashattok róla részletesen. Ha nem tudnám hogy régi klasszikust hoztak vissza, azt mondanám, hogy fogták az előző felvonást, és a két szendvicsből mindent ami egyszerű de nagyszerű beletömtek ebbe. Így kerülhetett a kukoricadarás buciba pirított hagyma, sajt, két marhahúspogácsa (amiből egy alapvetően kisebb termetű szendvicsre lehet sajnos következtetni - de ne legyen igazam), majonéz és egy újabb rejtélyes sonka. Utóbbi lehet, hogy az Alpesi Deluxe-ból megismert Feketeerdő sonka lesz, amivel én bőven kiegyeznék. Reméljük a legjobbakat, így kép alapján nem lehet rossz, ha csak ár/érték arányban nem.

Szokásos második forduló így év elején a megszavazott "Best of M" burgerek előtt. Egy, az utóbbi évekből már jól ismert sikertermék, és egy olyan rég látott, hogy már újdonságnak számító másik. Kíváncsi vagyok mi lesz, ha minden promócióhoz kikísérletezik a tökéletes párosításokat. Akkor nekünk már csak annyi lesz a dolgunk, hogy újra előre hozzuk az egy évvel azelőtt megírt posztokat. Egy pörgő oldal 0 munkával, jól hangzik.

komment

Új olcsóság a McDonald's-ben

2013. január 03. - Feiertag Erik

Persze sajnos nem nálunk hanem az USA-ban, de ahogy mindig, úgy most is lehet reménykedni, hogy ha ott jól megy, talán ide is behozzák. A szendvics maga amúgy pofon egyszerű. Grillezett Hagyma Cheddar Burger lett a neve, és nem is kínál többet. Konkrétan, az alap hozzávalókon kívül csak az van amit a név kínál: Grillezett hagyma és egy szelet Cheddar sajt. Semmi szósz, semmi saláta, kinek kellenek ezek a feleslegességek?

A szendvics az amerikai "Párszázas ajánlat" keretein belül kerül bevezetésre 1 dollárért, ami kb. párban van a termékcsalád hazai árfekvésével. Szerintem simán Sajtburger verő lenne a cucc. Na azért nekünk sincs okunk panaszra, pár hónapon belül megint lesz M és CBH, és hamarosan jön a Rösztiburger is.

Forrás: Brand Eating

komment

Ki se bontsd, csak fald be!

2013. január 02. - Feiertag Erik

A brazíliai Bob's egészen új, és egyben vicces marketingkampánnyal állt elő. Hogy megmutassák, az ő szendvicseik olyan jók, hogy a vásárlók nem bírják kivárni a bontogatást, ehető papírba csomagolják a burgereket.

A dolog kicsit zsákbamacska jellegű, végül is bármi lehet a csomagolásban. Szerencsére az egyik AHT szerkesztő, J. Kenji López-Alt fényt derített a dologra. A szendvics leginkább a BigMac-re hasonlít, ízben viszont úgy tűnik nem ér fel vele. Talán az ehető papír javít kicsit az ízén, de nem vennék rá mérget.

Forrás: A Hamburger Today

komment

Az év értékelése - 2012

2012. december 31. - Feiertag Erik

Ahogy az ilyentájban lenni szokott, megint lezárult egy év, körbeértek a számlálók, a naptár pedig a decemberi hóemberes képpel lassan lekerül a falról, helyét átveszi a januári hóemberes kép, miközben a karácsonyfa minden levelét lehullajtja. Lencselázban ég a fél ország, virslit főznek éjfélre, disznót sütnek másnapra, a szárnyasok pedig ott rohadnak a polcon, nehogy elkaparják az új évi szerencsét.

Pont egy éve volt, amikor a Burger Blog több szempontból is megújult, egyrészt jött az új design, másrészt pedig elindult a BpBurger rovat, amely jelenleg a negyvenedik beszámolóhoz közelít; és ezzel mi vettük át itthon az irányítást a burgertesztek között. A Burger Blog a házban - ez van. (speed)

És ahogy az ilyentájban lenni szokott, mi is körbeértünk, december 25-én megkezdtük a negyedik évünket, és ahogy ez a legutóbbi alakult, hát valószínűleg még sok ilyen poszt születhet. Hónapról hónapra döntögettük látogatottsági rekordjainkat, kezdve speed nyár végi Hooters bemutatójával, ami egymaga erősebbnek bizonyult, mint a korábbi hónapok. Augusztus így kb. 31000 egyedi látogatóval büszkélkedhetett, ami decemberre, két nappal a hónap vége előtt 41000 lett. Ahogy a blogra, úgy a Facebook oldalra is egyre többen találtak rá, mára egészen pontosan 855 lájkoló gyűlt össze. Minderre nagy hatással volt az is, hogy a korábbi egy-egy Index címlapi megjelenésünk heti rendszerességgé vált.

hamburger_logo.jpg

(Logónk is lett, Sonny jóvoltából)

Ami a gyorsétteremláncokat illeti, leginkább a BKMeki párharcról lehet beszélni. A KFC nem igazán újít, folytatja, amit pár éve elkezdett (nem mintha azzal baj lenne): pár időszakos ajánlat, aztán nyár végén valami olyan, ami végül benn marad a kínálatban. Ezen kívül folyamatosan nyitják az éttermeket, utóbbira tényleg szükség van, hogy rendesen elterjedhessenek. Talán ők hozzák a legkonstansabb teljesítményt, még ha olykor ők is megbotlanak kissé (itt főként a BigaPitára gondolok).

Történt sok jó és kevésbé jó dolog is, igazából két nagy negatívumra emlékszem, amikor aranyáron adtak mirelit húsos burgert, de reméljük lassan kezdi mindenki félni a nevünket, ha pedig nem, akkor fogják jövőre. (speed)

A McDonald’s új éttermek helyett inkább a meglévőket újítja fel, próbálja fiatalossá tenni őket, valami „kúl dolog Mekiben kajálni” életérzést akarnak megragadni, hogy ez mennyire jó azt mindenki döntse el maga. A promóciós termékek felépítése teljesen standarddá vált, most már szinte mindig elmondható, hogy van két felvonás, melyek 2-2 szendvicsre épülnek, ezek mellé egy különleges sült krumpli, valami speckó fűszerezésű sajttallér, és csirkecsík az extra. Ezeket azért próbálják variálni, de ettől még nem lesz igazán változatos a dolog.

A célok között szerepel a BpBurger rovat háromszámjegyűvé tétele, több videó készítése (nullánál mondjuk nem nehéz), valamint még több és jobb minőségi kontent szolgáltatása. (speed)

A Burger King ezzel szemben szomorú útra lépett, legalábbis az év vége felé. Promóciónként egy szendvics, nem akarok károgó varjú lenni, de ez szerintem nem jelent jót. Angus hús alapú szendvicset csinálnak és próbálnak árban a Meki alá menni, de látható, hogy pénzügyileg nem igazán jönnek be nekik a dolgok. Ebben biztosan közre játszik az is, hogy nincsenek igazán elterjedve, plázákban még jól állnak, de hiányoznak azok az éttermek, amik brutálisan jó helyen vannak, mint pl. a Blaha Lujza téren lévő McDonald’s, közvetlen egy egyetemi kar mellett. A Mammutban nyílt új étteremből látszik, hogy ők is meg akarják reformálni a hangulatot, igazi prémium érzete van annak a helynek, nagyon szép meg minden, de valahogy pont a BK lényege hiányzik: A Rock ’n’ Roll Amerikája.

2013 annak az éve lesz, hogy a Burger Blog végleg és megállíthatatlanul belép a kis masnis-fakanalas-muffinos gasztroforradalomba. Idén realizáltuk, hogy bár a női közönség is szeret a szájába venni egy hatalmas szaftos burgert, és ezt mi is szeretjük, de akárhogy is nézzük, ez mégiscsak egy férfias gasztroblog.

komment

Orrkarikás burrito a McDonald's-ben

2012. december 26. - Feiertag Erik

Sajnos nem új termékről van szó, az orrkarika nem valami újragondolt formájú bacon vagy sajt akármi. Másrészről viszont szerencse, hogy nem velem esett meg (bár nemrég volt egy fura kalandom valami műanyag- vagy csont darabbal, ez azért mégsem olyan durva mint egy piercing).

A georgiai McDonald's vendége, Frances Rosario valami fényes dologra lett figyelmes burritójában, épp amikor 4 éves kislányát szerette volna megetetni. A nő elmondása szerint később felhívta az étteremláncot, mire ők röviden így válaszoltak: Megesik. Amikor pedig, ezen felháborodva, a körzeti igazgató számát kérte, a következőt felelték: Semmi köze hozzá. A cég központját már a CBS News-zal közösen hívta, de az eset sajnos valószínűleg örök rejtély marad.

A dologhoz persze lehet pozitívan hozzáállni. Most már biztosak lehetünk benne, hogy a mekis burrito nem mirelit, hanem ott állítják össze az étteremben, bár ez sovány vigasz, ha végül más taknyával kell jóllaknunk. Persze az ügy lehet kitalált dolog is, a nő egy kis könnyű pénzre hajtva belenyomott egy karikát a kajába, és megkezdte hadjáratát. Személy szerint nehezen hiszem el, hogy valakinek még a legnagyobb hajtás közepén se tűnjön fel, hogy kitépte orrából a piercingjét.

Forrás: Food Beast

komment

Karácsony

2012. december 24. - Feiertag Erik

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk minden jelenlegi és jövőbeli olvasónknak! Reméljük csupa jó dolgot találtok majd a fa alatt, és reméljük senki sem próbálkozik múlt héten becsomagolt hamburgerrel.

Most valahol fadíszítés közben lehettek, úgyhogy ajánlunk pár "aggatványt", amit mi is feltettünk a képzeletbeli szerkesztőség képzeletbeli fájára:

amazon2.jpg

amazon3.jpg

amazon5.jpg

amazon6.jpg

amazon4.jpg

amazon1.jpg

A fenti díszek amúgy mind rendelhetőek az Amazonról, úgyhogy ha idén nem is, de jövőre simán ott lehet a csúcsdísz helyén egy Sajtos Negyedfontos. Már ha nem rettent el a 15-20$-os ár (plusz szállítás-meg-minden költség).

komment

Lokalizált csirkepanír a KFC-ben

2012. december 18. - Feiertag Erik

Ez a legújabb "nagy ötlet", legalábbis Indiában, de ha ott bejön, talán elterjed az egész világon. A meglévő 11 csodafűszer mellé hozzáadnak egy adag curry fűszerkeveréket, a végén pedig curry levelekkel szórják meg a kész csirkét. Jól hangzik, bár nem vagyok benne biztos, hogy gyökeresen változtat az ízen.

Minden esetre jól hangzik, hogy megpróbálnak helyi dolgokat belevinni a termékeikbe. Nálunk a meki szokott hasonló akcióval jelentkezni Hazai Ízek néven, bár ez azért más, itt teljesen új szendvicsekké próbálják transzformálni az itthon megszokott magyarosabb ételeket, ami hol sikerül, hol nem. Egyik módszerre sem lehet egyértelműen azt mondani, hogy jobb mint a másik, sajnos nem igazán mérkőzhetnek meg egymással, de mindenképpen jó irányvonal lenne, ha mások is próbálkoznának magyaros ízekkel.

Főleg, ha az indiai KFC mintájára teszik. Náluk ugyanis, a currys csirke nem drágább mint a sima H&S csirkerész, melynek ára a 69 rúpia (280 HUF), a 12 darabos kosáré pedig 599 (2400 HUF).

Forrás: Brand Eating

komment

A tajvani csirkék rejtélyes kalandjai a Burger Kinggel

2012. december 17. - Feiertag Erik

Ezúttal nem Japán, végre valami újdonság. Most a Tajvani Burger King a soros a furcsa promócióban, és hát eléggé kilóg a lóláb. Mert ez nem illik a BK-hez. Sőt, ez nem illik egyik gyorsétteremlánchoz sem (talán egy kicsit a KFC-hez), mert nem burger. Hanem egy fél csirke.

Mondjuk nem egy jól megtermett állatról van szó, hanem poussinról (fiatal csirke; ezt hogy hívják magyarul?). Rögtön két félét is rendelhetünk, van az originál, meg  a szecsuanis. Ha választanom kéne, akkor inkább az utóbbit, bár gyorsétteremben nem biztos hogy ilyesmit kóstolgatnék. KFC-ben még ott van a tök jó, titkos recept alapján készülő panír, de egy grillcsirkéhez mennyit tud hozzáadni a Burger King? Gyanítom hogy semmit, hacsak nem a horror-árat.

Ami viszont tetszik, hogy lehet szavazni, melyik a jobb, és a végén egy szerencsés kupont is nyerhet. Mindkét változat 149 Tajvani Dollárba kerül, ami kicsivel 1100 forint felett van. Most így nem tudom hogy a hazai grillcsirkesütő kocsikból mennyiért lehet venni egy egészet, de szerintem ennél olcsóbban. Úgyhogy ez után most nem vágyódunk.

Forrás: Brand Eating

komment
süti beállítások módosítása