Best of McDonald's: Sajtos Gourmet

2012. február 03. - Feiertag Erik

Tegnap amint mentem a városban, azon gondolkoztam, hogy enni kellene valamit hazafelé. Rögtön az a tuti kis kínai jutott eszembe a KFC mellett a Móricz-on, de még máshová is be akartam menni, ami mellett ez egy elég időigényes kitérő lett volna. És akkor szembe jött a plakát egy meki oldalán: Best of McDonald's. Problem solved.

best of m 2012.PNG

Már a hirdetésre pillantva tudtam, hogy a marhahúsos ajánlatot fogom kipróbálni, de azért ha a csirkés merőben különlegesebbnek tűnt volna, biztosan azt választom. Viszont ez nem így volt, persze lehet, hogy minden idők legjobb grillezett csirkés burgerét hagytam ki. De egyelőre nem aggódom, hisz a Sajtos Gourmet is nagyon jól sikerült.

Mondjuk már két éve sem volt rossz. A tartalom nem igazán változott, a marhahús, a pirított hagyma, a saláta meg a sárga szósz ugyanaz maradt. A rántottsajtba (a kép alapján) bacon- és hagymadarabok kerültek. Viszont kikerült a szendvicsből a bacon, melyet ezúttal kis ráfizetéssel rakathatunk bele, ami nem túl örömteli hír. Ezen kívül lecserélték a bucit, a korábbi sajtos-baconös változat helyét egy len- és szezámmaggal ellátott darab vette át. A szendvics egyébként meglepően keskeny, a hús jelentősen kilóg belőle, ami egyrészt tök jól néz ki, másrészt azt az érzést kelti, hogy a burger kicsi. Ami egyébként nem teljesen igaz, mert a rántottsajttal felfele építkeztek, így egy kicsit magasabb lett mint mondjuk egy BigMac, bár még így is csak épp hogy felér egy Whopperrel a dolog.

sajtos gourmet.pngÍzben viszont elég kellemes. Semmi sem hivalkodó benne, de ott van, összekeveredve pedig igazán finom elegyet alkotnak. Arról nem tudok nyilatkozni, hogy a sajt így szalonnásan-hagymásan mennyire más mint natúrban, mert a szendvicset baconnel kértem, így nem lepődhettem meg, hogy: Basszus, ebben valami baconös... A sajt az!

Nekem nem tűnt különösen fullasztónak, igaz, elég sűrűn ittam mellé. Véleményem szerint nagy menüben ilyen rácsos burgonyával laktató, nekem legalábbis elég volt. A szósz továbbra is kicsit rejtélyes, sajnos a kóstoló nem libbentette le róla a fátylat, de valószínűleg valami majonéz mutáció a dolog. Minden esetre finom volt.

A McDonald's megint megcsinálta, ahogyan legutóbb a Rösztiburgerrel, úgy most ezzel is legyőzte a BurgerKing aktuális promóciós ajánlatát. Igaz, utóbbi lényegében semmi extrát nem tud felmutatni, így nem is lehetett nehéz dolga. Persze annak is megvan a maga bája. Mekinek alapvetően nincs semmilyen, ezért muszáj folyton valami újat húzniuk, mint most. Nagyon jól összerakott szendvics lett ez a Sajtos Gourmet, jók az arányok, az összetevők, és bár számomra nem lesz akkora klasszikus mint a fentebb említett Rösztiburger, azért nem fogok bánatosan kimenni az étteremből, ha megint ezt hozzák be. 5/5 így hirtelen felindultságomban, bár az ár némileg árnyalja az összképet. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr86306474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása