Rágcsálnál valami finomat, van egy adag szószod de nincs mit mártogatni, vagy csak hirtelen kellene valami speckó köret a vacsora mellé? Itt az univerzális megoldás, a sajtkrokett!
Bármikor jól jöhet egy ilyen gyors, 20 perces recept, főleg, ha többféleképp lehet felhasználni. A sajtkrokett épp ilyen, ráadásul csak három dolog kell az elkészítéshez: 300 gramm trappista sajt, egy darab közepes tojás, valamint 30 gramm búzaliszt (meg persze némi étolaj a sütéshez). Ezekből az összetevőkből 24 krokett jön ki, ha többet szeretnétek, a linken kiszámolja nektek, miből mennyire lesz szükségetek.
Hasonlóan egyszerű az elkészítés: reszeljük le a sajtot, majd minden összetevőt jól dolgozzunk össze. Ezt követően formázzunk belőle kis kroketteket, és már mehet is a sütés. Érdemes figyelni, hogy ne kerüljenek túl közel egymáshoz az olajban, mert könnyen összetapadnak, valamint hogy ne süssük aranybarnánál tovább, mert kilyukad, és elfolyik a sajt. Ezen kívül forgatáskor nem árt várni még egy kicsit, hogy biztos ne ragadjon.
Ha mindent jól csináltunk, már van is egy halom sajtkrokettünk a szószunkhoz, a vacsinkhoz, vagy csak az esti film mellett rágcsálni.
via ApróSéf
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.