Bigapita

2012. szeptember 19. - Feiertag Erik

Egyszer mindennek eljön a napja, szóval soha ne mondd hogy soha, mert csak hergelni fogod a sorsod és még hamarabb utolér. Egyszer azt írtam, ha jól emlékszem pont azzal kezdtem az egyik posztot, hogy a KFC még nem hibázott, minden terméke megütött egy szintet. Akkor azt hittem, soha nem is lesz olyan kajájuk, amire azt mondom majd, hogy "ez nem érte meg". Hát miután a Bigapitám utolsó falatját is lenyeltem, ezt gondoltam.

Pedig az ötlet tök jó, az összetevők is (szeletelt H&S Strips, saláta, paradicsom, uborka, hagyma, káposzta, sárgarépa, kapros-fokhagymás szósz, és ketchup) viszont a megvalósítás elég felemásra, vagy inkább rosszra sikeredett. Kezdve az arányokkal. A tetején van nagyjából két darab H&S Strips felszeletelve, alatta viszont annyi zöldség, amivel hónapokig is etethetnénk egy nyulat.

A másik probléma az összeállítás. Mivel a cucc túl nagy és nehéz, nem áll meg a papírtokban (ami egyébként a MegaPocketnél tök jól működött), úgyhogy simán felborul az egész. Aztán megpróbálod ezen keresztül fogni, de így gyakorlatilag lehetetlen enni, mert a papír széle kb. pont a pita tetejéig ér. Hacsak nem szeretsz kartont rágcsálni, kénytelen vagy kiszedni a tokból.

Ez után jön a következő dilemma: A tetején a csirke nagyon instabil, percekig gondolkozol, hogy hol harapj bele úgy, hogy nagyjából minden a helyén maradjon. A válasz egyszerű: Sehol. Bárhol belekezdesz, a másik széléről folyamatosan potyognak le a Strips darabkák - amik egyébként szokás szerint zseniálisak. Ezen a módon nagyjából megeszed a tetejét a cuccnak, egész jó, a szósz nagyon finom és illik hozzá, a zöldségek nem nyomják el túlzottan a viszonylag kevés húst, és sikeresen leetted magad legalább háromszor.

Ez után jöhet a pita maradék része (a nagyobbik), de itt már csak káposzta van. Ha szerencsés vagy, akkor úgy jársz mint én, tehát viszonylag régóta pihent az elkészített Bigapitád a polcon, vagy túl sokat kínlódtál vele az elején, és lefolyt a szósz a káposztára. Ebben az esetben annyira nem vészes, mert az öntet finom, és káposztával is egész jó - lenne, ha valami vegetáriánus cuccról lenne szó. A másik lehetőség, ami szegény djadanif-ot sújtotta, a következő:

A cucc alsó felében viszont konkrétan csak káposzta van. Elég kiábrándító volt percekig káposztasalátás pitát enni...

Most nézem, hogy eddig csak a negatívumokat soroltam. Nyilván azért van, mert kicsit kutatni kell pozitív gondolatokért egy ilyen élmény után. Á, meg is van az egyik: A Bigapita hatalmas. Nem vagyok egy kebab szakértő, lehet, hogy ott ez a standard méret, de burgerbloggerként BigMac-ekkel körülvéve ez óriási. Majdnem a fél tálcát elfoglalja a cucc (még ha ez nagyrészt a káposzta érdeme is). A másik ami tetszett, az a pita volt. Kívül kicsit ropogós, belül puha, nagyon eltalálták. Sokkal-sokkal jobb, mint a kis gyrososok kerek pitácskája ami puha, és fél perc alatt átáztatja az öntet. Ez rendesen bírta a gyűrődést, és még laktató is volt. Ez viszont biztos, hogy kebab standard, úgyhogy nem igazán írható fel a KFC érdemei közé. Ezen kívül nagy mérete ellenére simán meg lehet enni egy korty üdítő nélkül is.

Amikor megosztották facebookon azt a homályos képet, hogy "Vajon mi lehet ez?", már sejtettem, hogy nem fog ízleni, de azért ennyire nagy csalódást nem vártam. Bár ki kóstol valamit úgy, hogy "na megyek, kipróbálom ezt az új cuccot, biztos szar lesz". Az értékelést két részre bontanám, az alja 1/5, a teteje viszont simán 4/5, ha nagyjából azt a színvonalat tartja, vagy csak sokkal kevesebb a káposztás üresjárat alul, akkor egyszer elment volna a dolog. Így viszont az átlag valahol 2/5 körül lehet, és nem ajánlom senkinek. Egyetek egy MegaPocketet vagy egy Grandert, ha KFC fűszerezésű csirkére vágytok, de ezt ne. Még a vegetáriánusoknak sem ajánlanám, inkább rendeljetek egy falafelt valahol. Ne tévesszenek meg a csinos eladólányok a kis török sipkájukkal, A Bigapita Nem Jó.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr776306371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása