Az év értékelése - 2012

2012. december 31. - Feiertag Erik

Ahogy az ilyentájban lenni szokott, megint lezárult egy év, körbeértek a számlálók, a naptár pedig a decemberi hóemberes képpel lassan lekerül a falról, helyét átveszi a januári hóemberes kép, miközben a karácsonyfa minden levelét lehullajtja. Lencselázban ég a fél ország, virslit főznek éjfélre, disznót sütnek másnapra, a szárnyasok pedig ott rohadnak a polcon, nehogy elkaparják az új évi szerencsét.

Pont egy éve volt, amikor a Burger Blog több szempontból is megújult, egyrészt jött az új design, másrészt pedig elindult a BpBurger rovat, amely jelenleg a negyvenedik beszámolóhoz közelít; és ezzel mi vettük át itthon az irányítást a burgertesztek között. A Burger Blog a házban - ez van. (speed)

És ahogy az ilyentájban lenni szokott, mi is körbeértünk, december 25-én megkezdtük a negyedik évünket, és ahogy ez a legutóbbi alakult, hát valószínűleg még sok ilyen poszt születhet. Hónapról hónapra döntögettük látogatottsági rekordjainkat, kezdve speed nyár végi Hooters bemutatójával, ami egymaga erősebbnek bizonyult, mint a korábbi hónapok. Augusztus így kb. 31000 egyedi látogatóval büszkélkedhetett, ami decemberre, két nappal a hónap vége előtt 41000 lett. Ahogy a blogra, úgy a Facebook oldalra is egyre többen találtak rá, mára egészen pontosan 855 lájkoló gyűlt össze. Minderre nagy hatással volt az is, hogy a korábbi egy-egy Index címlapi megjelenésünk heti rendszerességgé vált.

hamburger_logo.jpg

(Logónk is lett, Sonny jóvoltából)

Ami a gyorsétteremláncokat illeti, leginkább a BKMeki párharcról lehet beszélni. A KFC nem igazán újít, folytatja, amit pár éve elkezdett (nem mintha azzal baj lenne): pár időszakos ajánlat, aztán nyár végén valami olyan, ami végül benn marad a kínálatban. Ezen kívül folyamatosan nyitják az éttermeket, utóbbira tényleg szükség van, hogy rendesen elterjedhessenek. Talán ők hozzák a legkonstansabb teljesítményt, még ha olykor ők is megbotlanak kissé (itt főként a BigaPitára gondolok).

Történt sok jó és kevésbé jó dolog is, igazából két nagy negatívumra emlékszem, amikor aranyáron adtak mirelit húsos burgert, de reméljük lassan kezdi mindenki félni a nevünket, ha pedig nem, akkor fogják jövőre. (speed)

A McDonald’s új éttermek helyett inkább a meglévőket újítja fel, próbálja fiatalossá tenni őket, valami „kúl dolog Mekiben kajálni” életérzést akarnak megragadni, hogy ez mennyire jó azt mindenki döntse el maga. A promóciós termékek felépítése teljesen standarddá vált, most már szinte mindig elmondható, hogy van két felvonás, melyek 2-2 szendvicsre épülnek, ezek mellé egy különleges sült krumpli, valami speckó fűszerezésű sajttallér, és csirkecsík az extra. Ezeket azért próbálják variálni, de ettől még nem lesz igazán változatos a dolog.

A célok között szerepel a BpBurger rovat háromszámjegyűvé tétele, több videó készítése (nullánál mondjuk nem nehéz), valamint még több és jobb minőségi kontent szolgáltatása. (speed)

A Burger King ezzel szemben szomorú útra lépett, legalábbis az év vége felé. Promóciónként egy szendvics, nem akarok károgó varjú lenni, de ez szerintem nem jelent jót. Angus hús alapú szendvicset csinálnak és próbálnak árban a Meki alá menni, de látható, hogy pénzügyileg nem igazán jönnek be nekik a dolgok. Ebben biztosan közre játszik az is, hogy nincsenek igazán elterjedve, plázákban még jól állnak, de hiányoznak azok az éttermek, amik brutálisan jó helyen vannak, mint pl. a Blaha Lujza téren lévő McDonald’s, közvetlen egy egyetemi kar mellett. A Mammutban nyílt új étteremből látszik, hogy ők is meg akarják reformálni a hangulatot, igazi prémium érzete van annak a helynek, nagyon szép meg minden, de valahogy pont a BK lényege hiányzik: A Rock ’n’ Roll Amerikája.

2013 annak az éve lesz, hogy a Burger Blog végleg és megállíthatatlanul belép a kis masnis-fakanalas-muffinos gasztroforradalomba. Idén realizáltuk, hogy bár a női közönség is szeret a szájába venni egy hatalmas szaftos burgert, és ezt mi is szeretjük, de akárhogy is nézzük, ez mégiscsak egy férfias gasztroblog.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr386306322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása