BurgerKing kuponok

2011. november 02. - Feiertag Erik

A BurgerKing nem tétlenkedik, pár nappal 20. évfordulója után újabb kuponfüzettel jelentkezik. Bár nagy újdonságot nem tartalmaz, két ilyen szendvics menüben olcsóbban, meg hasonlók,azért mindenképpen jó olcsóbban enni.

Külön kiemelném, hogy személyes kedvencem, a Csirkeszendvics+Rodeo menü (1090,-) megmaradt, és most már két Whopper Juniort is vehetünk mindösssze 500 forintért. Innen tölthetitek le a kuponokat.

Ami korábbról kimaradt még, hogy a BK honlapja teljesen megújult, hurá.

komment

20 éves a magyarországi BurgerKing

2011. október 30. - Feiertag Erik

 Durván kinőtte magát a blog, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a BurgerKing meghívott a pénteken tartott születésnapi partijára. Az ajtó felett LED fal, "már csak három napig jár Whopper karszalag", piros kordon, és benga biztonsági őrök, én pedig azt mondom, "sajtós vagyok", és a kétajtós szekrények áthatolhatatlannak hitt falanxa megnyílik előttem.

Bent sajtós csomag üdvözölt, meg korlátlan, és egyben ingyenes étel-ital fogyasztás, kissé átrendezett belső tér, egy nagy színpad, és tömeg, amilyet még gyorsétteremben soha nem láttam. Mivel előzőleg a BKV 10 percenként járatta az 5 perces követési távolsággal meghirdetett buszait, majdnem lekéstem a sajtótájékoztatót, PRESS kitűző a pulcsira, kabát a ruhatárba, egy gyors mosoly a lánynak, akiről később kiderült, hogy nem egyedül jött, gyors helyfoglalás a sajtósoknak fenntartott székek közt a színpaddal szemben. Kihunynak a fények - persze a színpadon nem, és megkezdődik a sajtótájékoztató.

Születésnap lévén, főként az elmúlt évek sikereiről szólt a dolog, a jubileumról, és hogy milyen boldog mindenki, hogy itt lehet. Sümegi László ragadta meg a mikrofont, hogy felvezesse a dolgokat, balról jobbra felsorolta társait (Elias Diaz - Regionális alelnök; David Zadikoff - elnök; Sümegi László - vezér igazgatóhelyettes; Dara Zsolt - vezérigazgató helyettes).

Elias Diaz következett, "Jó estét" - köszöntötte a jelenlévőket meglepően enyhe spanyol akcentussal, majd elnézést kért, amiért még nem beszéli a nyelvünket, majd kiemelt pár fontos pillanatot a BurgerKing történelméből. Az első Whoppert 1954-ben értékesítették Miami-ban, az első Whoppert az USA-n kívül Madridban, a szülővárosában adták el 1975-ben, majd Kelet-Európa első Wopperét 1991-ben az Oktogonon értékesítették, épp ezen a napon. Rövid tapsvihart követően kitért arra, mitől sikeres a BK, "A baráti közösségen múlik, a franchise közösségen múlik, de valójában az embereken múlik." A dolgozókon, és a vendégeken egyaránt.

Elmondta, hogy a Magyar BurgerKing utóbbi 15 éve nem volt épp a legkönnyebb, "sajnos sokszor magukra hagytuk, de ők saját erőből megoldották a problémákat", előbbi nem túl felemelő, utóbbi viszont dicséretes. Tapsvihar, majd Diaz felhívta az oktogoni étterem vezetőjét, és két eladót a színpadra, hogy őket is megtapsoljuk, hisz rajtuk múlik az étterem sikere, megköszönte a figyelmet, és visszaült a helyére.

A regionális alelnököt David Zadikoff követte. "20 éve hasonló tömeg gyűlt itt össze, amikor az első magyarországi BurgerKing megnyitását ünnepeltük, akkor ez volt a világ legnagyobb vendéglője". Zadikoff először 1989-ben járt hazánkban, egy barátja hozta el ide, és azonnal megszerette az országot, Budapestet, a régi épületeket és a hangulatot, mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy két évvel később itt nyitotta meg Kelet-Európa első BurgerKing éttermét.

Dara Zsolt következett a színpadon, aki mindenek előtt megkért minket, hogy egy hatalmas tapssal köszöntsük, "sajnos nem tudok olyan temperamentumosan beszélni, mind Elias Diaz, hitessük el vele az ellenkezőjét". Tapsvihar, és belevágott a számok közepébe. Magyarországon jelenleg 28 BurgerKing étterem van 750 alkalmazottal, és még idén nyitnak Szegeden, újabb jubileum, hisz ez lesz a 10. autós étterem. A BK 20%-os részesedéssel bír a gyorsétterem piacon.

A Fusion Zrt. (A BurgerKing üzemeltetője) tavaly 7%-os bevételnövekedést ért el, amit idén 6%-ra prognosztizálnak, így az eddigi 5 milliárd forintról 6,5 milliárdra növelhetik a befektetett pénzt. Kiemelte továbbá, hogy a bevétel 75%-át itthon költik el, továbbá sikerük kulcsaként megemlítette, hogy a teljes nyereséget visszaforgatják a vállalatba. "Célunk, minden téren a legjobbat adni vásárlóinknak".

Megköszönte a figyelmet, majd mindannyian levonultak a színpadról, kifényesedett az étterem, az eladók visszatértek a pult mögé (további korlátlan étel-ital fogyasztás), de az étterem közepe megváltozott, egy asztal állt ott, rajta egy nagy tortával, fehér mázzal bekent, szögletes sütemény, a tetején egy tripla Whopperrel - természetesen ez is a torta része volt. Pezsgőosztás, pezsgőivás, ünnepélyes torta felvágás, és időközben megérkezett a Rádió1 csapata, elfoglalták a színpadot és megkezdődött a dübörgő zene, Harsányi Levente és érthetetlen-francia-akcentusú Cooky vette át a mikrofont, később pedig a sztárvendégek (Kállay Saunders András, Széles Iza, Tolvai Renáta, és Király Viktor) is adtak egy-egy rövid műsort.

Ezúton is köszönöm a meghívást.

komment

Amerika Csillagai

2011. október 21. - Feiertag Erik

Tíz nappal a hónap vége előtt a meki leváltotta ügyeletes prémium ajánlatát, Ázsia ízeit, és a már megszokott marhahúsos-csirkehúsos szendvics felállást félredobva két marhás burgerrel jelentkezik. Amerika Csillagai 1., amiből arra lehet következtetni, hogy két hét múlva jön a második felvonás.

New York Klasszik: Ez már volt egyszer, semmi extra, lényegében egy Dupla Whopper sajttal, jó, persze, mekiben nincs Whopper, ezért számít különlegesnek. Két marhahúspogácsa, sajt, paradicsom, lilahagyma, saláta, ketchup, mustár meg majonéz, a három öntet elég durván hangzik, hát majd meglátjuk - már ha lesz róla írás. A buci ilyen kalács formájú, szezámmagos, mint legutóbb. Ha már New York és újrázás, akkor a New York Barbecue-nak jobban örülnék, bár akkor a másik szendvics nem lehetne...

Chicago Barbeque: És mindez feledteti az ismétlést, mert ilyen még nem volt, bár hasonló, igen hasonló rémlik valahonnan. Marhahúspogácsa, fűszeres sajt, paradicsom, saláta, lilahagyma, és vörös szósz (a burger nevéből ítélve BBQ szósz), meg Bacon, utóbbi csak opcionálisan választható plusz pénzért, legalábbis ezt láttam kiírva, reméljük csak a New Yorkra vonatkozik. A buci semmi extra, McRoyal változat. Erről valószínűleg lesz írás valamikor jövőhéten, nem hinném hogy el lehet ezt rontani, bár ne vegyünk rá mérget, inkább egy Chicago Barbeque-t, hahaha.

Vannak persze időszakos snackek is, lehet tippelni kettőre. Jó válasz, igen, sajtfalatok (bacon), és sültkrumpli (ez csak barnábbnak tűnik a simánál, biztos vastagabb és fűszeres vagy grillezett, hivatalosan: Burgonyahasáb). A harmadik már érdekesebb, káposztasaláta az illető ugyanis.

A McDonald's megint nem tudott túllendülni a tuningolt McRoyal típusú prémium szendvicseken, bár Amerikához végül is ezek illenek, meg a BBQ, semmiből sincs hiány. Amúgy az milyen már hogy szinte akcióról akcióra változik néhány szó írása? Barbecue-Barbeque. Tzatziki-Tzaciki.

komment

Ajándék McCafe bögre

2011. október 20. - Feiertag Erik

 Ha nem volt elég a Colás pohár, akkor eljött a te időd, ha nem akarod magára hagyni kedvenc gyorsétteremláncod akkor sem, amikor kakaót vagy tejet vagy kávét vagy bármi olyat iszol amit sima pohárban nem szokás, akkor ez az akció neked szól!

Váááááááááááá! Robbanás, és egy McCafe bögre jelenik meg a képernyő közepén, Galla Miklós hangja nélkül. Éljen! Újabb robbanás, betűk repülnek felénk a képernyő felé, majd megállnak, MOST AJÁNDÉK McCafe BÖGRE MINDEN McMenü PLUSZHOZ! Éljen!

Az akció mától érvényes visszavonás erejéig, négy szín van (narancs, zöld, piros, fekete sötétbarna), gondolom minden hétre egy szín, aztán még egy hét alatt kiszórják a maradékot, így november végéig esedékes a dolog, legalábbis szerintem.

komment

Drive Rekord

2011. október 15. - Feiertag Erik

 Rekorddöntésre készül a meki, megint, volt ilyen már idén, de akkor nem jött össze. Ezúttal is olcsó BigMac menüvel készülnek a Drive-on, persze, Ryan Gosling nélkül.

500 forintba fog kerülni egy közepes BigMac menü utasonként, vagyis ha hárman vagyunk a kocsiban, akkor csak hármat vehetünk kedvezményesen. Próbababákat és guminőket a hátsó ülésre!

Erre október 22-én kerül sor, 15 és 17 óra között az alább felsorolt éttermekben:

komment

BurgerKing újdonságok

2011. október 14. - Feiertag Erik

A BurgerKing szép csendben, mialatt a Whopper 20. évfordulóját nyomja a képünkbe, kissé megújult. Nem kell nagy dologra számítani, csak pár új szendvics, meg olcsósított Trattoria.

Az új szendvicsekkel kezdeném, ebből kettőt láttam kiplakátolva. Az egyik, a Grillezett Steakhouse, marhahús, saláta, paradicsom, BBQ, majonéz, és kis pirított hagyma darabok, volt már valami hasonló (ugyanez), akkor valamiért kicsit lehúztam, talán azért, mert prémiumként nem nagy szám, állandóba viszont elég jól hangzik.

A másik egy új csirkeszendvics, a mekis hosszú bucis vonalát követi. Saláta, hosszú panírozott csirkehús meg talán majonéz és paradicsom, de nem igazán emlékszem rá, csak futólag láttam.

Ja, és itt van a Trattoria dolog, a menük árát 1090 forintra mérsékelték, a szendvicsekért pedig 790-et kell fizetni, legalábbis az Allee-ben biztosan, eddig csak ott figyeltem fel az árra. Valószínűleg hamarosan új prémium ajánlat jön és gyorsan kiszórják a maradékot. Az olcsósítás alapján arra tudok gondolni, hogy nem igazán jött be ez az akció, hisz akkor teljes áron is elkapkodták volna az összeset.

komment

Cortesi

2011. október 14. - Feiertag Erik

 Még egy szokatlan post, ezúttal pékségről lesz szó, de nem sütemény fronton, sokkal inkább szendvics téren. Én csak egy pékséget ismerek, ahol szép, friss szendvicsek is vannak (látom a szóismétlést), az pedig a Cortesi, eléggé elterjedt, a honlapjukon megtalálható hogy merre vannak üzleteik.

Múlt héten a Mammut-ban láttam meg a kínálatot, és nem tudtam ellent mondani, vettem egy benga zsemlét (legalább másfél Whopper méretű), volt benne sajt, szalámi, paradicsom, saláta, meg vaj, azt hiszem ennyi, lehet, kicsit hiányosak már az emlékeim. Az viszont sajnos nagyon is beleégett a fejembe, hogy a tartalom nem töltötte ki a szendvicset, sőt, a szalámin és a vajon kívül mintha minden csak a látványt szolgálta volna. Most jut eszembe, volt benne paprika is. Szóval, a zöldségek ki voltak tolva a zsemle szélére, hogy olyan guszta legyen, hogy az ember ne tudjon ellenállni neki, picit átverésnek éreztem a dolgot, az egyik fele nagyon jó volt, a másik meg elment, vajas-szalámis szendvics, meg néha egy kis sajt.

Viszont láttam sokkal vékonyabb dolgokat is, ilyen kis buci szerű kiflik, melyek hasonló jóságokkal voltak megpakolva, viszont keskenységük végett nem tudom elképzelni, hogy például a saláta ne töltse ki az egészet. Ezek talán jobb vételt jelenthetnek, az a hatalmas zsömle úgy 580 forintba került, ezek szerintem valamivel olcsóbbak lehetnek, persze, ne gondoljatok fél árra, mert végül is, méretben se fele akkorák. Egy próbát szerintem megérnek, rosszul nem lesztek tőle.

Ami még jó volt, hogy hűtik a pultot, így a szendvicsek kellemesen hűvös, friss érzést keltenek, másrészről pedig, a zöldségek tényleg frissek maradnak, vagy legalábbis frissebbek. A saláta például fényévekre volt a sokszor sajnos megszokott gyorséttermes löttyedéstől.

komment

Ázsia ízei: Egzotikus Csirkeszendvics

2011. október 12. - Feiertag Erik

Emlékeztek még a Vasalt Csirkeszendvicsre? Na, ez az Egzotikus Csirkeszendvics pont olyan, mármint akkor, ha kivonjuk belőle a pozitívumokat. Ez most nagyon mellé ment.

Pedig a tartalom alapján még jó is lehetne, persze, ez majdnem mindenre igaz. Hosszúkás buci (kétmagvas), amit a tavaji Csirke Cordon Bleu óta erőltettek rá a szárnyas szendvicsekre, nem mintha baj lenne, akkora mint egy Longer, csak négyszer annyiért. Káposzta, saláta, lilahagyma, sárgarépa meg curry szósz van benne, meg persze panírozott csirkehús.

Kezdem a pozitívumokkal, vagy inkább pozitívummal. Csirkehús. Az tényleg finom volt, bár semmi extra, sima mirelit rántotthús, ami túl vékony, ezért ferdén teszik a szendvicsbe, ahogy a képeken is, ami egy kis instabilitást ad az egésznek. Rá se ránts!

Képzeld el, hogy kinyitod a dobozt, és meglátod ezt az egész nagy burgert, felemeled, és a zöldség fele a tálcán/a kezedben landol, aztán beleharapsz, és összeken a szósz, amiről majd külön bekezdésben lesz szó, annyira durva. Vasalt Csirkeszendvics effektus. Plusz a sok zöldségnek együtt pont vízíze van, de az első harapásnál kiesik annyi, hogy végül is majdnem finom legyen a szendvics.

És itt jöhetne a szósz, hogy feltegye az i-re a pontot, de e helyett ledönti az egészet, földbe döngöli, kiszívja a vérét, eltemeti, aztán kiássa, hogy újra eltemethesse. Ízre olyan, mint az a piros förmedvény, amit oly nagy kedvvel túloznak el a csirkés McWrap-ek esetében, csak kevesebb van belőle. Küllemre viszont elveszi az étvágyadat, de komolyan, úgy néz ki, mint valami radioaktív takony, uránnal dúsított fika, szinte foszforeszkál a szendvics oldalán, és nyúlós, egyszerűen: Undorító.

Hazudtam az elején, van még egy pozitívum: A szendvics jól csúszik, magában is fogyasztható - már ha akar valaki ilyet venni ez után a post után. 2/5, ez nekem nagyon mellé ment, nem érte meg a pénzét.

komment

Új sültkrumpli a KFC-ben

2011. október 11. - Feiertag Erik

Ha emlékeztek még a sültkrumplis postra, abban megemlítettem, hogy a KFC új sültkrumplival készül, és hogy nem tudni, az majd váltja a régit, vagy ilyen drágított extra lesz mint a meki/BK esetében a meglehetősen furcsa alakú krumplik.

Hát eljött a nap, mától ugyanis vége a mindig-töttyedt-vékony sültkrumplinak a KFC-ben, mától vastagabbak a hasábok, és nagyobb egy adag, a felirat szerint 30%-kal. Ehhez persze új doboz is dukál, meg is kapjuk, a közepes sültkrumplihoz már erősebb kartondoboz jár, ahogy azt évek óta csinálja a meki/BK.

Ja, és nem aprózzák el a dolgot, rögtön egy új kosarat is behoztak mellé, ha sültkrumpli fan vagy, válaszd ezt, mert egy egész kosárral rád sóznak, haha, értitek, sózzák.

 

komment
süti beállítások módosítása