20 éves a magyarországi BurgerKing

2011. október 30. - Feiertag Erik

 Durván kinőtte magát a blog, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a BurgerKing meghívott a pénteken tartott születésnapi partijára. Az ajtó felett LED fal, "már csak három napig jár Whopper karszalag", piros kordon, és benga biztonsági őrök, én pedig azt mondom, "sajtós vagyok", és a kétajtós szekrények áthatolhatatlannak hitt falanxa megnyílik előttem.

Bent sajtós csomag üdvözölt, meg korlátlan, és egyben ingyenes étel-ital fogyasztás, kissé átrendezett belső tér, egy nagy színpad, és tömeg, amilyet még gyorsétteremben soha nem láttam. Mivel előzőleg a BKV 10 percenként járatta az 5 perces követési távolsággal meghirdetett buszait, majdnem lekéstem a sajtótájékoztatót, PRESS kitűző a pulcsira, kabát a ruhatárba, egy gyors mosoly a lánynak, akiről később kiderült, hogy nem egyedül jött, gyors helyfoglalás a sajtósoknak fenntartott székek közt a színpaddal szemben. Kihunynak a fények - persze a színpadon nem, és megkezdődik a sajtótájékoztató.

Születésnap lévén, főként az elmúlt évek sikereiről szólt a dolog, a jubileumról, és hogy milyen boldog mindenki, hogy itt lehet. Sümegi László ragadta meg a mikrofont, hogy felvezesse a dolgokat, balról jobbra felsorolta társait (Elias Diaz - Regionális alelnök; David Zadikoff - elnök; Sümegi László - vezér igazgatóhelyettes; Dara Zsolt - vezérigazgató helyettes).

Elias Diaz következett, "Jó estét" - köszöntötte a jelenlévőket meglepően enyhe spanyol akcentussal, majd elnézést kért, amiért még nem beszéli a nyelvünket, majd kiemelt pár fontos pillanatot a BurgerKing történelméből. Az első Whoppert 1954-ben értékesítették Miami-ban, az első Whoppert az USA-n kívül Madridban, a szülővárosában adták el 1975-ben, majd Kelet-Európa első Wopperét 1991-ben az Oktogonon értékesítették, épp ezen a napon. Rövid tapsvihart követően kitért arra, mitől sikeres a BK, "A baráti közösségen múlik, a franchise közösségen múlik, de valójában az embereken múlik." A dolgozókon, és a vendégeken egyaránt.

Elmondta, hogy a Magyar BurgerKing utóbbi 15 éve nem volt épp a legkönnyebb, "sajnos sokszor magukra hagytuk, de ők saját erőből megoldották a problémákat", előbbi nem túl felemelő, utóbbi viszont dicséretes. Tapsvihar, majd Diaz felhívta az oktogoni étterem vezetőjét, és két eladót a színpadra, hogy őket is megtapsoljuk, hisz rajtuk múlik az étterem sikere, megköszönte a figyelmet, és visszaült a helyére.

A regionális alelnököt David Zadikoff követte. "20 éve hasonló tömeg gyűlt itt össze, amikor az első magyarországi BurgerKing megnyitását ünnepeltük, akkor ez volt a világ legnagyobb vendéglője". Zadikoff először 1989-ben járt hazánkban, egy barátja hozta el ide, és azonnal megszerette az országot, Budapestet, a régi épületeket és a hangulatot, mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy két évvel később itt nyitotta meg Kelet-Európa első BurgerKing éttermét.

Dara Zsolt következett a színpadon, aki mindenek előtt megkért minket, hogy egy hatalmas tapssal köszöntsük, "sajnos nem tudok olyan temperamentumosan beszélni, mind Elias Diaz, hitessük el vele az ellenkezőjét". Tapsvihar, és belevágott a számok közepébe. Magyarországon jelenleg 28 BurgerKing étterem van 750 alkalmazottal, és még idén nyitnak Szegeden, újabb jubileum, hisz ez lesz a 10. autós étterem. A BK 20%-os részesedéssel bír a gyorsétterem piacon.

A Fusion Zrt. (A BurgerKing üzemeltetője) tavaly 7%-os bevételnövekedést ért el, amit idén 6%-ra prognosztizálnak, így az eddigi 5 milliárd forintról 6,5 milliárdra növelhetik a befektetett pénzt. Kiemelte továbbá, hogy a bevétel 75%-át itthon költik el, továbbá sikerük kulcsaként megemlítette, hogy a teljes nyereséget visszaforgatják a vállalatba. "Célunk, minden téren a legjobbat adni vásárlóinknak".

Megköszönte a figyelmet, majd mindannyian levonultak a színpadról, kifényesedett az étterem, az eladók visszatértek a pult mögé (további korlátlan étel-ital fogyasztás), de az étterem közepe megváltozott, egy asztal állt ott, rajta egy nagy tortával, fehér mázzal bekent, szögletes sütemény, a tetején egy tripla Whopperrel - természetesen ez is a torta része volt. Pezsgőosztás, pezsgőivás, ünnepélyes torta felvágás, és időközben megérkezett a Rádió1 csapata, elfoglalták a színpadot és megkezdődött a dübörgő zene, Harsányi Levente és érthetetlen-francia-akcentusú Cooky vette át a mikrofont, később pedig a sztárvendégek (Kállay Saunders András, Széles Iza, Tolvai Renáta, és Király Viktor) is adtak egy-egy rövid műsort.

Ezúton is köszönöm a meghívást.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr26306511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása