Meat Point: Chef Burger

2011. december 21. - Feiertag Erik

chef.jpg Valami újat kellene enni - ez járt a fejemben, amikor néhány hete végigmentem a Westend ételsorán, ami elég jól el van látva gyors éttermekkel. Szerintem nyugodtan állíthatjuk, hogy ami ott nincs, az nem is létezik, ez a pláza az étteremláncok facebookja. Végül a MeatPoint mellett döntöttem, már csak azért is, mert nagyon jó neve van. Meg ezért:

 Chef burger:

 Házi bárányhús pogácsa lávaköves grillen sütve, friss fejes salátával, lilahagymával, paradicsommal,  ketchuppal, mustárral, majonézzel.

Az ára egyébként 1190 forint, úgyhogy nem épp az olcsó kategória versenyzője, kicsit drágább mint egy mekis szendvics, de méretben két-háromszorosa. Arról nem is beszélve, hogy várakozás közben nézhetjük, miként készül a szendvicsünk, gyönyörű, ahogyan a friss húspogácsák sercegnek a sütőlapon (így hívják?). Aztán irány a buci, egy adag öntet, egy adag zöldség, és irány tányér, majd a tálca.

Én nem igazán szoktam ilyen helyeken enni, úgyhogy nekem újdonság volt a burger mérete, másfél Whopper széles, és úgy két-két magas, így kicsinek semmiképp sem nevezhető. Egyébként ilyen barna bucit használnak, olyan mint a puffancs, de hogy az-e, azt nem tudom megmondani.

A szendvicset átszúrják egy hústűvel is (fa), ami nagyon jól jön, ha ez nem lett volna, szerintem úgy a harmadik harapásnál a tartalom fele már a kezemben lett volna. De így minden a helyén maradt, legalábbis addig, amíg ki nem húztam a helyéről.

Az árban nincsen benne az ital, de a Westend adottságaival ezt könnyedén, és olcsón orvosolhatjuk, de ha nem tesszük, az se baj, mert ez a szendvics nem fog megfojtani. A hús elég szaftos, pont jó, nem száraz, finom, és érezni, hogy nem marháról vagy csirkéről van szó. Bárány - ahogy fentebb az étlapról idéztem.

Ez tipikusan az a szendvics, amivel minden rendben van. Nem tökéletes, mert olyan nincs, valami mindig belerondít kicsit az összképbe, ezúttal az ár, ami egy kicsit borsos, bár az adag sem épp kispályás. Ha a Westendben jártok, és szeretitek a hamburgereket, akkor próbáljátok ki mindenképpen, szerintem nem fogtok csalódni, és jobban is fogtok lakni, mint egy McRoyallal.

Ami a pontot illeti az 5/5, bár nem igazán tudom kategóriáján belül hasonlítani, egy meki/BK szendvicsnél jobb.

Ja, és még valami. Vállalnak házhozszállítást is, úgyhogy ha üres a hűtő, vagy csak nincs kedved összekeverni a hozzávalókat és bedobni a sütőbe, akkor tegyél egy próbát. A kiszállítás a Westendből megy ezekre a területekre:

      1., 5., 6., 7., 8., 13. kerület

      2. kerületben a Gábor Áron/Pusztaszeri útig

      9. kerületben a Könyves Kálmán körútig

      14.kerületben a Nagy Lajos Király/Egressy útig

komment

Karamellás sajttorta

2011. december 19. - Feiertag Erik

 Bevallom, a sajttortákkal mindig hadilábon álltam. Valamiért nem voltam képes elhinni, hogy egy olyan édesség, ami sajton alapszik, az jó lehet. Mert hát a sajt nem édes, inkább sós, a sós-cucc torta is sós, a sós torta meg nem édes. Pedig a Tiramisut szeretem, de mégis, amikor már a nevében is benne volt, hogy sajt, nem igazán tetszett a dolog.

Aztán ma úgy jött ki a dolog, hogy megkóstoltam a meki karamellás változatát, ami képeken valami eszméletlenül jól néz ki, ahogyan a valóságban is, gyorséttermeknél ez elég ritka. Hát, a sajttorta hiába sajt, nem sós, inkább édes, ez esetben karamellás.

Azt kell hogy mondjam, ez baromi jó. Komolyan, rég ettem ilyen jó süteményt. Az ízválaszték nem a legszélesebb, ha jól tudom málnás és karamellás van, utóbbi a honlapról is hiányzik.

Ami még nagyon jó benne, hogy nem émelygős, de nem is íztelen. Kellemesen puha, nincs száraz része, nem fog megakadni a torkunkon - hacsak nem akarjuk az egészet egyben lenyelni.

Szerintem az ára sem vészes, azt hiszem 470 forintba került egy szelet, bár ha egy pohár kávét is veszünk mellé, könnyedén 1000 pénz közelébe csúszhatunk, ami már nem is olyan barátságos. Egy próbát mindenképpen megér, ha szeretitek a süteményeket, és McCafé közelben vagytok.

komment

BurgerKing kupon

2011. december 17. - Feiertag Erik

bk.jpgIgen, jól írtam. Csak kupon, nem kuponakció, vagy kuponfüzet. Egy szem kedvezménykártya (jobb szinonímát nem találtam), de ne vegye el senkinek a kedvét, mert az egyik legjobb fajtából való.

Az akció keretében, az innen letölthető kuponnal január 8-ig 1090 forintért tied lehet az alábbi összeállítás:

Whopper Junior® + Rodeo szendvics® + közepes burgonya + közepes üdítő

A Whopper Junior gyakorlatilag egy sajtburgeresített Whopper, szóval marhahús, uborka, saláta, majonéz, ketchup, hagyma, paradicsom. A Rodeo szendvics különlegessége, a két darab panírozott hagymakarika, marhahúspogácsa, saláta, uborka, és BBQ szósz társaságában.

Így, bár nem jár egész oldalas kuponfüzet, azért nem panaszkodhatunk, hisz a legjobb ajánlatot hagyták meg. Ha pedig ez nem lenne elég, még mindig ott van a FriendsPack és a FamilyPack.

komment

Téli ízek

2011. december 16. - Feiertag Erik

 A meki cselesen átnevezte az Alpesi Hetek-et Téli ízekre, a szendvicseken azonban mit sem változtatott. Az egyik szemem nevet, mert újra van Rösztiburger, a másik viszont sír, mert hiába az új akció, nincs miről írni.

Rösztiburger: A McDonald’s egyik, ha nem a legjobb időszakos szendvicse, épp ezért örülünk, hogy minden télen visszatér. Nélküle nem lenne ugyanaz a december. Szalonnás-sajtos buci, benne húspogácsa, bacon, sajt, sajtszósz és tócsni (röszti). Az íz szinte tökéletes, a burger egyetlen hibája, hogy kicsit túl tömör, ezért különösen ajánlott itallal fogyasztani.

Csirke Cordon Bleu: A másik versenyző, ahogy megszokhattuk, egy csirkeszendvics, Csirke Cordon Bleu, ahogy az Alpesi Heteknél már megszokhattuk. Tavaly óta hosszúkás változatban kapható, majonézzel, salátával, paradicsommal, és sajttal-sonkával töltött csirkével. Egész jó a cucc, de nem vonz vissza, olyan áruházi mirelitcsirke íze van a húsnak, legalábbis egy éve még az volt.

Ezen kívül az akcióban helyet kapott a burgonyaspirál, csípős csirkeszárnyak (5 vagy 8 darabos kiszerelésben), valamint ilyen füstöltsajtgolyók (8 darabos kiszerelésben). Az árakról, és hogy ez miként kapcsolódik a télhez, nincs információnk.

komment

Classic kosár XL

2011. december 13. - Feiertag Erik

KFC-s kaja, ami XL jelzést kapott a végére? AAAAWWWW YYYYEEEAAAA! Ez csak jól sülhet ki!

És jól is sül ki. Classic kosár XL, félreérthetetlen, nagyobb fajta Classic kosár. Nevezetesen kétszerese az eredetinek, tehát:
4 csirkerész
9 HotWings
8 H&S Strips
2 választható szósz
4 sültkrumpli

Mindezt 4000 forintért, ami nem is olyan rossz, főleg, ha azt nézzük, hogy négy főre ajánlják. Fejenként egy ezres, plusz valami két lityis pia a Sparból 300 forintért. Vagy otthonra vacsorának. Tök jó.

Mától érvényes a dolog, úgyhogy holnap irány a KFC! Vagy még ma este.

komment

Sültkrumpli.

2011. december 06. - Feiertag Erik

Bár a gyorséttermeknél nem épp a krumpli a lényeg, sokkal inkább a szendvics, de azért ez sem elhanyagolható, lévén ez jár a menühöz, ezt is le kell nyelnünk. Kivéve, ha magában vesszük a burgert, de azért az ital miatt ajánlatos menüben fogyasztani. Szendvics+ital meg talán még drágább mint egy menü. Puff.

Szóval nyugodtan kijelenthető, hogy ha el van rontva a krumpli, akkor valamilyen szinten el van rontva az egész kajálás. Pár szót szólnék a különleges, időszakos burgonyákról is, bár ezeket nehéz kiritizálni. Leginkább azért, mert gyakorlatilag mind ugyanaz, csak más formában, persze, azért néha van nagyobb eltérés, kicsit más fűszerezés, vagy ha vékonyabb a cucc, akkor nyilván a több kéreg miatt ropogósabb, und so weiter. Most viszont a kis sárga léceké, aprócska rudaké a főszerep, amik a BelFritnél például nem is olyan aprók, és a KFC újítása is kicsit vastagodott, de hogy előnyére vált-e, az majd később kiderül.

Igazából a meki és a BK szerintem ugyanazt a sültkrumplit használja. Lehet, hogy más a beszállító, de ugyanaz a minőség, ugyanaz a gyártástechnológia (teniszütőkön áthajigált krumpliszemek, haha). Ennek ellenére utóbbi terméke mégis egy kicsit szöttyedtebb, szivacsosabb, ez valószínűleg a kisebb vásárlóerőnek tudható be, a McDonald's-ben nem igazán van ideje még kihűlni se a krumplinak, megpuhulni meg főleg nincs. A másik különbség, amiről lehet beszélni, az a fűszerezés, amikor a kész sárgaságot a benga fritőz felett megsózzák. Az a vicces, hogy ebben mindketten rosszul állnak. A meki elsózza, a BK pedig túl kevés sót tesz rá, nekem egyébként utóbbi ízlik jobban, mindent kicsit sótlanul eszek. A meki krumpliját mindig kiborítom a tálcára, és amikor eszem, egyenként ledörzsölöm róla a sót, hát elég körülményes dolog, és még így is túl erős, kevesebb szerelmes szakács kéne a piacvezető céghez.

A KFC hatalmas újításként harangozta be új sültkrumpliját, még nyers burgonyás zsákokat is kiraktak az éttermekben, hogy ez kinek tetszik, és kinek nem, azt mindenki döntse el maga. Az új hasábburgonya kicsit vastagabb lett, tovább tartja a hőt, és lassabban (vagy egyáltalán nem?) töttyed meg, amire azért nagyon nagy szükség volt, hisz ők voltak azok, akiknél mindig kicsi, vékony szivacscsíkokat kaptam sültkrumpli néven. És be is jött a dolog, amikor ilyet ettem, soha nem volt gondom a frissességgel. Az első alkalommal pár szem kicsit nyers volt még belül, ez nyilván az új formának tudható be, vastagabb krumpli tovább sütendő, de hát amíg nem próbálják ki, nem tudhatják mennyi is az a tovább. Pár hete újra bepróbáltam, ekkor már semmi probléma nem volt a sütés mértékével. Negatívum lehet, hogy a nagyobb szemek gyorsabban fogynak, meg az, hogy valahogy nincs olyan feelingje, mint a vékonyabb típusnak. Mondjuk a rántottcsirkéhez inkább ez illik mint ilyen kis vékony izék, plusz megint csak egy kis egyediséget kölcsönöz az étteremláncnak. Már a sültkrumplink sem olyan, mint a többieknek! - mondhatnák.

A végére hagytam a legjobbat, az atom-brutál-hiper-sültkrumpli-ízorgiát, vagyis a BelFritet. Itt a normál sültkrumpli olyan, mint mondjuk a mekiben ezek az időszakos cuccok, vastag, kissé kérges, ráadásul akkora adagot kapunk, hogy basszus, mire a végére értem kihűlt. Mondjuk utóbbi nem igazán pozitív dolog, mondjuk sokat beszéltem evés közben, ha csak a kajára koncentrálok, lehet, hogy megeszem még melegébe. Két féle ízesítésben kérhetjük a krumplit, sima sósan, vagy izé, hát fűszeresen. Utóbbit próbáltam, szerintem érdemes ezt kérni, legalább van valami íze, így akár magában is jó egy gyors ebédre. Ami tetszik még a BelFritben, hogy a sültkrumplis tasak egy papírtölcsér, teljesen séta-közben-kajálás-ready, úgyhogy akár a busz felé futva is benyomhatunk pár szem burgonyát. A szósz pedig felteszi az i-t a pontra, 150 forintért olyan adagot kapunk, ami kitesz 5-6 dobozka BurgerKinges BBQ szószt is.

Ez lett volna rövidke elmélkedésem a sültkrumplikról, tudjátok, amit vagy egy hónapja ígértem meg facebookon. Most már tudom, hogy nem szabad semmit sem mondanom előre, míg nincs kész a post.

Facebookon volt egy szavazás arról, hogy szerintetek hol a legjobb a sültkrumpli, vicces, hogy teljesen megegyezik az ízlésünk. BelFrit-McDonald's/BurgerKing-KFC lett sorrend, 17-en válaszoltatok, 6-5/5-1 arányban.

komment

Guru: Quesadilla menü

2011. november 28. - Feiertag Erik

 Pár hete az Arena plázában azon tanakodtam, valami alapcuccot vágjak be, vagy próbáljak ki valami újdonságot, mire először a meki, majd a BurgerKing felé fordultam, végül csalódottan indultam a Subway felé, amikor szemem a Guru benga, kínálathírdető táblájába akadt. Quesadilla menü. Fuck it, együnk valami újat!

A Guru féle Quesadilla menüről azt kell tudni, hogy nem tartalmazza az italt. Másutt ettől menü a menü, no meg persze a krumplitól, de itt kicsit más a helyzet. Cserébe (persze a quesadilla mellett) tortilla chipset kapunk, meg választható szószt, én a sajtos mellett tettem le voksom, ami meglepően jó volt, nem mintha rosszra számítottam volna. Az első pillanatban csak annyit éreztem hogy kellemesen hideg, semmi extrát, de a következőben már elárasztotta számat az egyáltalán nem domináns sajt íz. Rég ettem ilyen jól eltalált szószt, még az állaga is tökéletes volt.

De, hogy a lényegről is essék pár szó, Quesadilla. Öt féle összeállításban kapható, én a Chilis babos változatot választottam, ha már Mexikó. Ez tejfölt, chilis babot (azta), meg kukoricát takar, ami első ránézésre kevésnek tűnhet, de... Másodikra is az. Amíg meg nem kapjuk a kész kaját, mert abban a pillanatban minden kételyünket elhessegeti a látvány, amint a félbehajtott tortillában ott terpeszkedik a bab, meg a kukorica, körötte pedig, mintha csak egy tábortüzet ülnének körbe, a tortilla chips csücsül, arra várva, hogy - a hasonlatnál maradva - elpusztítsuk az egész cserkész csapatot. A tűzzel együtt.

Hogy az adag kinek mire elég, az eléggé szubjektív. Én megvoltam vele, bár engem könnyű megtömni, hé, na ne, nem úgy, kajálásról van szó ember! Mindazonáltal, pár órára még a legfalánkabbak is búcsút mondhatnak az éhségnek, viszont, hogy ez megér-e 1290 forintot, az már más tészta. Haha, értitek, tészta... Nem is volt vicces.

Ez a Quesadilla nem épp a megfogom oszt harapom stílust képviseli, kés-villa kombó kell hozzá, és jár is hozzá, csinos Gurus szalvéta társaságában. A tányérjaik sem épp azok az eldobható műanyag fajták, némelyiken meg is látszik, mennyire nem ajánlott hajigálni. Ezek a dolgok kicsit más hangulatot adnak, értitek, kés villa olló, gyerek kezébe nem való, meg gyorsétterembe se. Egy kicsit más, egy kicsit hagyományosabb, és ez nem feltétlenül rossz.

Sokat dob a hangulaton még a kiszolgálás, gyakorlatilag egy konyhát ülnek körbe a vendégek. Láthatjuk, hogyan készül az ételünk, láthatjuk, és megkívánhatjuk mások rendelését, ezzel is gazdagítva számlánk tételsorát. Ennek megvannak a maga előnyei (folyton elérhető pincérek, talán gyorsabb kiszolgálás), és hátrányi (a mosogatónál ülni biztosan nem a legjobb élmény).

További pozitívum, hogy az étterem eléggé "Have it your way" alapon működik. Példul, az eladó megkérdi mennyire csípősen kérjük a chilis babot, de a mellettem ülő hölgy (nem hittem, hogy valaha leírom ezt a szót) szépen összekombinált két sós palacsintát az eladó segítségével; persze csak szóban, az ételt már egyedül a pincér-szakács készítette el.

Elég nehéz ilyet értékelni, eléggé különleges, nem igazán van versenytársa a piacon, már ami az étteremláncokat illeti. Nem mondhatom, hogy a meki ilyen menüje jobb ár/érték arányban, mert nincs ilyen menüje. Ahogy szinte senkinek, bár az is igaz, hogy ez erősen az otthon-is-elékszíthető kategória, itt még különleges fűszerkeverék sincs, mint a KFC rántott csirkéinél. Nem akarom lepontozni, mert végtére is nem volt rossz, viszont nem az az étel, amire azt mondom, hogy 100%-ig megérte az árát. Ha hozzácsaptam volna egy üveg kólát is, már 1500 forintnál jártam volna, ami azért nem olcsó. Bár viszonyítás kérdése, egy Grander menü is majdnem ennyi - free refill-lel. 4/5, mert jó kedvem van, meg rátesz még a különlegesség faktor is, meg nem fulladni meg tőle, meg rendben vannak benne az arányok is. Egy próbát mindenképpen megér.

komment

Amerika Csillagai: Los Angeles Grill

2011. november 17. - Feiertag Erik

 A meki elég döcögösen, de végül áttért az Amerika Csillagai 2-re, mely túl nagy változást nem hozott, New York Klasszik maradt, Chicago Barbeque ment, helyette pedig jött a Los Angeles Grill, hurá, végre méltó kihívóra lelt a Brazer. Az már más kérdés, hogy legyőzi-e.

Az új burger a McDonald's-tól már megszokott, hosszúkás csirkeszendvics sémát követi. A buci nem sokat változott a legutóbbi promóció óta, csupán annyi történt, hogy a magokat kukoricadarára cserélték, óvakodjatok tőle fekete ruhában. A kifliben a grillezett csirkehúson kívül saláta, bacon, paradicsom, lilahagyma, meg egy sárgás szósz található. Utóbbi valami mustáros dolog, viszont nekem folyton az MBH féle torma-szósz jutott róla eszembe. Egyébként finom, és kellően intenzív, nem nyom el semmit, pont jó.

A szendvics egyetlen hibája, hogy a hús túl száraz, legalábbis nekem. Jó, nem fog torkon akadni, senki sem fog megfulladni tőle, de korántsem oly szaftos, mint a Brazer megoldása, vagy hogy házon belül említsek konkurenst, a Grillezett húsos McWrapé. Persze, ez lehet az étterem sajátossága (Astoria), talán tovább, vagy erősebben sütik itt a húst, a Chicago Barbeque-ban lévő húsnak is volt egy kicsit keményebb kérge, de míg ez a marhahúspogácsának jól áll, a könnyen kiszáradó csirkemellnek kevésbé.

Összességében nem lett rossz a meki új csirkés próbálkozása, de semmi extra. Egyedül a szósz ami különlegesebb, meg talán a hús, de a fent említett ok miatt utóbbi nem épp előnyére vált a szendvicsnek. 4/5-re még így is jó, nekem ennyire futotta. Nem egy újrakóstolós fajta. Ajánlani azoknak tudom, akik épp mekiben vannak, és grillezett húsos akármit akarnak enni. Kategórián belül a cég összes ilyen termékét veri (van valami állandó grillcsirkés burger, ciabattában, ami erőteljesen a fullasztó kategória).

komment

Adventi naptár

2011. november 15. - Feiertag Erik

A meki adventi naptárral kedveskedik nekünk, igaz, nincs a kuponfüzetben 24 ajánlat, viszont nem is 24 nap van hátra karácsonyig. Meg a beváltási határidő is csak december 11.

Az éttermekben már egy ideje osztogatják őket, én is kaptam már, de valahogy elkallódott, viszont nemrég postán is bedobtak egyet, úgyhogy semmi ok a pánikra. Minden esetre az internetről is lehet nyomtatni egyet, hozzám hasonlóan feledékeny és szétszórt embereknek.

A választékról nem lehet sok újdonságot elmondani, a szokásos választék, talán a  350forint+350SmartPont-ért kapható 6 darabos Chicken McNuggets ami eddig nem volt, de még a McReggelis kuponokkal is találkozhattunk korábban. Röviden, mindenkinek az igényeit kielégítik, főleg azokét, akik imádják a BigMac-et.

komment
süti beállítások módosítása
Mobil