Újragondolt hot dog a koreai Mekiben

2022. február 05. - Feiertag Erik

Ázsiában igazán elképesztő termékek kerülnek be a gyorséttermek kínálatába. A koreai McDonald's hot dogja talán annyira nem elvetemült, de érdekes módon értelmezi újra a műfajt, ami talán nálunk is beválhatna.

koreai_hotdog_tortilla.png

Itthon nem valami elterjedt étel a hot dog, noha nem is sokan alkotnak vagy alkottak komolyan vehetőt a témában. A Don Pepe felhozatala annak idején elég jó volt, több féle kolbásszal és több féle feltéttel egészen széles kínálatot alakítottak ki belőle, de sajnos lekerült az étlapról, pedig a HamHotBurDogGer szerintem azóta is hivatkozási pont itthon, ha gasztroextremitásról van szó.

img_20170712_133100-01_custom.jpeg

A Burger King hot dogjai nem váltották meg a világot

A Burger King is próbálkozott vele, végig is kóstoltam a három darabos termékvonalat, és nem voltak rosszak, de a kifli-kolbász arány nem volt annyira erős, erre ha jól emlékszem többen is panaszkodtak. Jelenleg a Blue Monkey tűnik a legjobb pontnak Magyarországon, ha az amerikai gyorskaják ezen puzzle darabkájával szeretnénk bővíteni a megkóstolt ételek sorát.

A koreai McDonald's azonban most húzott egy olyat, ami talán itthon is sikeres lehetne. A lényeg, hogy kifli helyett tortillába tekerik a kolbászt. Ezen kívül saláta, bacon és szalonnás szósz kerül bele, ha a Google fordító nem téved. Az árazása is egész jó, noha magyar szemmel kicsit meghökkentő lehet a 2400 dél-koreai won, amíg nem jövünk rá, milyen gyenge a valutájuk, és hogy ez csak 620 forintot jelent.

img_20190712_160013-01.jpeg

A Don Pepe egyébként csinált már ilyesmit, és kiváló darab volt, de az egy sokkal fullosabb, nagyobb adag, ennél fogva drágább, és inkább házhozszállítással rendelendő kivitel volt. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr6217191406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása