Burger Central #14: a burger, amire másfél órát kell várni - Smashy

2024. január 25. - Feiertag Erik

Mindenki eről a Smashyról beszél mostanában, úgyhogy kíváncsi lettem, milyen ez az új smashed burgerekre specializálódott hely, és beálltam a sorba és benyomtam egy Walking Dead epizódot. A sorozat végére is csak két méterre jutottam a bejárattól, de akkor már úgy voltam, hogy ne vesszen már kárba az a jégkocka ami kialakult körém, úgyhogy összességében úgy másfél óra alatt sikerült is eljutnom oda, hogy kapjak két hamburgert. Megérte?

smashy_burger_2.jpeg

Az étlapról már biztos mindenki hallott, de azért nézzük: két szendvics van (ketchup-mustár vagy házi szósszal kiegészítve dupla hús, hagyma, sajt és uborka, egységesen 1990 forintért), a köret sültkrumpli (590), leöblíteni pedig 490 forintos vízzel vagy 590 forintos kólával lehet. Kifejezetten olcsó helyről beszélünk tehát, és plusz pont, hogy rendeléstől számítva már elég hamar megkapjuk a kaját, tehát alapvetően jól kezelik a sort.

smashy_burger_3.jpeg

Amit nem kezelnek jól, azok a szendvicsek. Túl nagy a tömeg, az egész grill használatban van, és mire leszedik az elejét, a vége odaég. A szenes hagyma és hús nem finom kombó. Ha kisebb lesz a sor akkor ezzel valszeg nem lesz baj, nem rég nyitottak és még nem voltak felkészülve ennyi emberre, stb, de ez akkor is probléma, és egy 10/10-es helyen nem ropogós szénné sült ételt adnak ki. Ezen kívül a hasábburgonyát is keveseltem, Mekis kicsi adag, mondjuk Bambában sem adnak többet darabszámra, csak ott sokkal nagyobbak a szemek. Képeket nem igen lőttem, egyszerűen nem fotogén a menü.

smashy_burger.jpeg

Most, hogy a gyengeségeket tisztáztuk, nézzük a jó oldalát: a széleken lévő keserű pörsenéseket leszámítva az ételek valóban finomak, a Classic ketchupös-mustáros variáns a Dupla Sajtos McRoyalt vagy a Mekis Sajtburgert idézi, de a hús sokkal jobb. A házi öntettel készülő változatban a szószt nem annyira éreztem ki, viszont a sajt erőteljesebben volt jelen. Az adagok annyira nem vernek oda, de azt is látni kell, hogy máshol ennél drágábbak a szendvicsek. Szóval az élmény végül pozitív, és már csak a Szabó Ervin Könyvtár tőszomszédsága miatt is fogok menni még, ha eltűnik a tömeg.

De visszatérve a bevezetésre: megérte másfél órát várni a februári hidegben? Nyilván nem, ahhoz valami észveszejtő ízrobbanásnak kellett volna történnie a számban. Az árát megérte, az nem kérdés (mínusz a krumpli), szóval én azt mondanám, inkább várjatok pár hetet, és akkor próbáljátok ki, amikor 10 perc alatt be lehet jutni. A burgerek úgysem lesznek rosszabbak, sőt, kevesebb embert nyilván jobban ki fognak tudni szolgálni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr8718307935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása