Csirkés BBQ feltét karfiolos pizzatésztán

2022. december 09. - Feiertag Erik

A Don Pepénél az elmúlt időszakban az alternatív alapanyagok kapták a főszerepet: megannyi vegán húspótlék kapott már szerepet hosszabb-rövidebb időre az étlapon, melyeknek köszönhetően nem csak hazánkban de akár világviszonylatban is elismerésre méltó húsmentes kínálattal büszkélkedhet a hálózat. Ezen kívül gluténmentes pizzatésztával is kísérleteznek, melyet korábban már én is kóstoltam. Utóbbi vonalat erősíti a címben is jelölt összeállítás, és kellően eltér a korábbi variánstól, hogy létjogosultsága legyen az étlapon.

fitti_karfiolos_ceklas_pizzateszta_csirke_bbq_bacon_don_pepe.jpeg

Október óta kérhetőek kedvenc pizzáink immáron nem csak gluténmentes, hanem azon belül is karfiolos vagy céklás tésztára feltétezve. Utóbbi elérhetősége éttermenként változik, erről bővebb információt a Don Pepe weblapján találtok. Hozzánk karfiolost szállítottak, ami egészen pozitív csalódás volt. Fent már linkeltem a korábbi gluténmentes írásom, az a verzió elég keményre, ropogósra sült, nem annyira jött be. A karfiolos variáns a szélein, ahol a feltét nem védte a hőtől szintén ropogós volt, a közepe viszont puha maradt, amit így sokkal kellemesebb volt fogyasztani.

fitti_karfiolos_ceklas_pizzateszta_csirke_bbq_bacon_don_pepe_3.jpeg

Ízre nyilván eléggé eltér a hagyományos tésztától, ugyanakkor a BBQ szósz, a roston csirke, a bacon (helyett ezúttal sonka), a kaliforniai paprika és a füstölt mozzarella kellően elnyomta az ízét. Nincs amúgy zavaró karfiolos beütése, szóval ilyesmitől nem kell tartani. Számos előnye van viszont a hagyományos pizzákhoz képest: lényegesen alacsonyabb szénhidrát és kalória van benne, ugyanakkor magasabb rosttartalommal bír.

don_pepe_vegan_bbq_party_pizza_fitti_karfiolos_teszta_7.png

Ezen kívül gluténmentes, bár komolyabb intolerancia esetén az étterem nem ajánlja, hiszen az elkészítés során nem tudják biztosítani a keresztszennyeződés elleni védelmet. Átmérője 28 cm, a lapokat pedig a Fitti, egy magyar startup készíti. A normál tésztás 32 centis pizzákhoz képest 800 forintos felárral kell számolni ha ezt választjuk. A fenti képen némi extra információt találtok az összetétellel kapcsolatban.

fitti_karfiolos_ceklas_pizzateszta_csirke_bbq_bacon_don_pepe_2.jpeg

A Csirkés BBQ feltét egyébként egy meglehetősen erőteljes összeállítás, melyben a barbecue öntet dominál, illetve a csirkehús és a sonka, a többi picit elvész, és kicsit a füstölt mozzarella is talán haloványabb annál mint amire számítottam. Összességében kellemes élmény, abszolút ajánlott darab, és mivel ennyire erős ízekkel operál, kifejezetten ajánlott ezekre az alternatív tésztákra kérni.

Kedvtelésből tehát már csak a felára miatt sem feltétlen ajánlanám bárkinek, ha viszont diéta miatt választja az ember, nem kell lemondania egy remek pizzavacsoráról, hiszen még nekem, aki alapvetően nem szereti a karfiolt sem volt gondja sem az ízével, sem az állagával.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr2017998326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása