Ennél mentesebb pizzát még nem ettem!

2021. december 07. - Feiertag Erik

Az idei év folyamán vezette be gluténmentes pizzatésztáját a Don Pepe, azonban a hónapról hónapra érkező időszakos újdonságok mellett nehéz volt erre időt szakítani, azonban a decemberi roham miatt idén sem készült a lánc havi akciókkal, így lehetőségem nyílt ebbe is belekóstolni.

20211204_141229-01-01.jpeg

A gluténmentes pizzatészta csillaggal megjelölve kezelendő, hiszen bár a tészta valóban mentes, a hálózat sajnos nem tudja garantálni, hogy az elkészítés során nem történik keresztszennyeződés. Rendelése tehát olyanok számára ajánlott, akik nem egészségügyi okokból diétáznak.

20211204_141302-01.jpeg

Most, hogy ezt tisztáztuk, vessünk egy pillantást a feltétre: ha már mentes, legyen nagyon az alapon úgy döntöttem, hogy valami jónak ígérkező vegán feltéttel kérem. A Vegán BBQ pizzára füstölt tofu vagy hagymás szejtán vagy pikáns-füstölt 'kolbász' vagy borsó'hús', vegan 'mozzarella', BBQ szósz és kaliforniai paprika kerül, az ára pedig 2690 forint normál tésztával, illetve 2990 forint gluténmentesen. Húspótléknak a fenti opciókból a kolbászt választottam.

20211204_141321-01.jpeg

Az ízvilág picit más mint amire számítottam. Azt hittem, a BBQ szósz erőteljesebb lesz, helyette inkább a sajt dominál, ami kicsit krémsajt jellegű ízvilággal rendelkezett, plusz az állaga is talán ahhoz áll közelebb, mint a megszokott, pizzára sült mozzarellához. A kolbász szerintem a legjobb húspótlék, valóban elég közel van a valódi ízéhez, hogy akár húsevők számára is jó parti legyen, persze ehhez kell tisztes adag köret is, mert magában azért jobban kijönnek az eltérések.

20211204_141248-01.jpeg

A tészta érdekes kérdés, elég vékony és kisebb, mint a Don Pepe normál változata. A szerkezete is tömörebb, kevésbé hajlik, inkább ropogósabb irányba tolódik el az élmény. Nem hinném, hogy a jövőben kifejezetten ezt fogom választani (noha a mérete például tetszett, király lenne egy ilyen 23-25 centi körüli, egyszemélyes opció más tésztával is), viszont így is jó pontnak tartom, hogy a gluténmentes diétát tartók is élvezhetik általa a remek feltéteket. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr616775850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása