Burger Central #1: Jack's Burger

2014. november 06. - Feiertag Erik

A West End elég jól el van látva különlegesebb éttermekkel, mégis meglepődtem mikor láttam, van egy Jack's Burger is eldugva az ételudvar végében. A pultnál nem csak hogy képek, de kész ételek is hirdetik a termékeket. Amikor egy hamburger és egy hot dog néz veled farkasszemet, nehéz ellenállni a kísértésnek!

WP_20140918_007 (Custom).jpg

Olyannyira, hogy be is neveztem egy a láncról elnevezett - hát mondjuk úgy - zászlóshajó Jack's Burgerre, annak is a Baconös-sajtos verziójára. Ez alapján nyilvánvalókon kívül marhahúspogácsa (kérhető csirkével vagy mangalicával is), sült hagyma, paradicsom, saláta, savanyú uborka és Jack's szósz kerül a szendvicsbe. Az 1640 forintos árban benne van egy adag sült burgonya is. Ha üdítőt is kérünk az azért megdobhatja, de közel van a Spar, használjuk ki.

WP_20140918_003 (Custom).jpg

Maga a burger elég nagy, veri a legméretesebb gyorséttermi darabokat (talán Grand Big Mac vagy The Boss szinten lehet ilyen téren). A húst kicsit túl fűszeresnek éreztem, szerintem lehetett volna visszafogottabb de jó. Egyébként az egész szendvics elég kiegyensúlyozott volt, érződött a sajt, a bacon, a zöldségek sem csak mutatóban voltak.

WP_20140918_004 (Custom).jpg

Ellenben a buci szerintem nem az igazi. A zsemlével úgy vagyok, hogy a gyorséttermek laza, puha verziója kifejezetten tetszik. A Jack's Burger által használt változat egy kicsit a puffancshoz áll közelebb, túl tömörnek, édeskésnek éreztem, néha még mindig az előző falaton nyammogtam, pedig már a következőre vágytam.

WP_20140918_006 (Custom).jpg

A sült krumpli semmi extra, nem egy Bel Frit de ettől még jó. Lehet kérni hozzá szószokat, ennek 100 forint darabja. Kiemelném még a kiszolgálást, egyrészt a KFC-féle Pick-up-Order nagyon hasonló hozzá, kapunk egy sorszámot, és míg készül az étel, helyet vadászhatunk a délutáni pláza-tömegben. Másrészt semmi műanyag, kis kartontálcákon kapjuk az ételt, hangulatos és egyedi, főleg az ételudvaron.

WP_20140918_15_10_56_Pro (Custom).jpg

A Jack's Burger 2013-ban indult hazai étteremhálózat. Új egységek nyitására franchise rendszerben van lehetőség, így végül is bárkinek lehet saját étterme. Jelenleg három helyen érhetőek el: Budapest 5. kerületében a Hercegprímás utcában, a West End ételudvarán leghátul, és néhány hete a budaörsi Tesco közepe táján. A cég weblapja elég jó, mobil verzióval is rendelkezik, melyen az étlap is elérhető árakkal, részletesebb leírással. Sajnos ritkán frissítik. Legújabb egységük még nem található meg rajta, ellenben egy időközben bezárt darab még mindig ott van.

Összességében elég korrekt szendvics a Jack's Burger féle Jack's Burger. Persze, volt már dolgom jobb hússal, jobb bucival, de ez egy vállalható összeállítás. Sajnos az emberek nagy része a bejáratott márkákat választja, például a West End-ben is hatalmas sor a BK előtt, alig valaki itt. Gondolom a megszokottat választják, járt utat járatlanért ugye, de nem kellene minden körülmények közt ragaszkodni a jó öreg közmondásokhoz. A Jack's Burger jó példa erre, ha útba esik egy éttermük, érdemes letérni a kitaposott ösvényről.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr246868689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása