Nagytestvér - Grand Big Mac

2014. szeptember 08. - Feiertag Erik

A Big Mac alapvetően nem kiemelkedően jó, de nem is rossz. A McDonald's szereti zászlóshajóként emlegetni, pedig köze sincs ehhez a "címhez." Múlt héten azonban elstartolt a Grand Big Mac, mely ha az állandó kínálat része maradna, simán pályázhatna a címre.

WP_20140903_004 (Custom).jpg

Ugyanis a nagytestvér pont azt a csorbát küszöböli ki, ami a legfájóbb az eredetiben. Nevezetesen, hogy a Big nem jelent nagy szendvicset. A Grand viszont nagy, a Meki eddigi legnagyobb szendvicse. Méreteit jól mutatja, hogy egy Whopperéhez hasonló méretű dobozt teljesen kitölt. Nincs felesleges levegő a csomagban, csak egy hamburger. Jó ötletnek tartom, hogy a szendvics mellé jár egy papírfogó is, ez akár út közben is fogyaszthatóvá teszi az amúgy nehézkesen összefogható terméket.

WP_20140903_003 (Custom).jpg

Ez azonban nem jelent instant sikert, ugyanis leginkább a bucit érintette a növekedés. Félreértés ne essék, mindenből több van, de arányait nézve a zsömléből még több. Valószínűleg ez eredményezi, hogy kicsit visszafogottabb lett a szendvics ízvilága, ami egyrészt jó mert a mindent elnyomó szósz arca is kisebb lett, másrészt viszont hangsúlyosabb lett a buci, és valljuk be, senki sem egy nagyobb zsemléért szeretné kiadni azt a nagyjából 1200 forintot, amibe a termék magában kerül.

WP_20140903_007 (Custom).jpg

A recept ugyanaz mint a normál kiadásnál. Ennek megfelelően két marhahúspogácsa, saláta, hagyma, uborka, sajt, meg a szósz kerül az ikonikus két szintes burgerbe. A húsról előzőleg volt aki azt gondolta/remélte, hogy a McRoyal-ban használt méretes, vastag változat kerül majd bele, de sajnos nem, ugyanazzal a vékony Big Mac hússal van dolgunk, csak kicsit megnövelték hogy nagyjából kitöltse a bucit.

WP_20140903_006 (Custom).jpg

Nehéz ajánlani valamit, ami csak annyival tud többet, hogy nagyobb. A szendvics jó, ahogy az eredeti változat is, így leginkább annak tudnám javasolni, aki kevésnek érzi a normál Big Mac-et. A doboz tanúsága szerint csak szeptemberben lesz elérhető, úgyhogy aki bele akar kóstolni a McDonald's eddigi legnagyobb burgerébe, az ne habozzon. Én egyébként azon a véleményen vagyok, hogy ennek kellene lennie az eredetinek. Akkor valóban zászlóshajó alkat lenne, és rászolgálna neve első felére is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr626678281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása