Új kiszolgálás a Westend KFC-ben!

2014. március 29. - Feiertag Erik

Március hetedikén nyitott újra a KFC WestEnd-ben lévő étterme, de nem csak a dizájn kapott frissítést, hanem a kiszolgálás is. A Pick-Up-Order névre keresztelt rendszer tesztelése még 2012 végén kezdődött a váci úti és a dunaharaszti egységekben, idén pedig végre az egyik, ha nem a legjobb helyen lévő étterem is megkapta a fejlesztést.

WP_20140328_12_03_43_Pro (Custom).jpg

A lényege, hogy kettéosztott pulttal dolgozik. Egyik felén megmaradtak a pénztárgépek, a másik viszont átalakult "kiadás only" oldallá. Egy rendelés a WestEnd-ben tehát így néz ki:

1. Sorbanállás, rendelés, fizetés

2. Várakozás, pohártöltés, lézengés, helykeresés stb.

3. A kijelzőn megjelenik a sorszámunk, mehetünk a kajáért

De miért jó ez nekünk? Egyrészt jelentősen csökken a sorban eltöltött idő, mivel a pénztárnál nem rakják össze a rendelésed, ez már a másik oldalon ügyködő kollégák feladata. Másrészt kevesebbnek fogod érzékelni a várakozást, mert közben megtöltheted a poharad vagy elfoglalhatod a legtutibb helyet. Az már csak hab a tortán, hogy az új szisztéma valóban lerövidítette az egyes tálcák összeállításának idejét.

Előtte szkeptikus voltam, de a nyitás után be kellett látnom, tévedtem.

Sikerült váltanom pár szót az étterem vezetőjével is, aki a narancssárga soron kívül azt is elmondta, mind szakmai, mind vásárlói oldalon pozitívak a visszajelzések. A rendelés és a kiszolgálás szétválasztása gyakorlatilag megszüntette az egy-két embernél hosszabb sorokat. Korábban a kígyózó tömegből el-el szállingóztak a vásárlók, biztosan ti is gondoltatok már hasonlót: Hát én ezt a ******* sort ki nem várom ***** ***** *****.

cash (Custom).jpg

Pénz nyelvére lefordítva, a hely napi forgalma 10-20%-kal nőtt az új kiszolgálási rendszernek köszönhetően. Ez persze nem jelenti azt, hogy az összes KFC-t most hirtelen át fogják építeni, de ahol épp felújítást terveznek, mindenképp számba veszik a Pick-Up-Order bevezetését. Én a magam részéről annak örülnék ha minél több helyen áttérnének, beleértve a McDonald's és a Burger King egységeit is. Képzeljétek csak el a móriczi Mekit csúcsidőben, sor nélkül!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr616306151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása