Burger Central #15: ahol a köret a sztár - Simon's Burger

2024. április 29. - Feiertag Erik

Ugyan a Smashyt övező hype-ot talán sosem érte el a Simon's iránti rajongás, azért elég nagy durral robbant be a köztudatba. Engem viszont többszöri kóstolás után sem a szendvicsük húz vissza időről-időre, hanem a többi termékük.

20240420_194201-01.jpeg

A kínálat nem túl széles, viszont lényegretörő: kapható sima és sajtburger kicsi és normál méretben (utóbbiba két húspogácsa kerül), melyekbe a következő összetevőket válogathatjuk össze: helyi szósz, grillezett hagyma, saláta, paradicsom, grillezett gomba és uborka. Az árazás korrekt, 3500 forint körül szoktam kijönni közepes krumplival együtt, üdítő nélkül.

20240420_194148-01.jpeg

Most egész szépen sikerült a hamburger, ezért is döntöttem a poszt megírása mellett. Más meglepetés nem ért: az alulfűszerezett hússal és a sótlan grillezett hagymával ki lehet kergetni a világból. Méretre amúgy rendben van, de kicsit olyan minha üres zsírt enne az ember. Most viszont láttam, hogy van kitéve só és bors, ezekből egy és fél tasakot rá is borítottam, és így végül egész jó burger élményt kaptam. Szóval ezt a trükköt ajánlom mindenkinek.

20240420_194258-01.jpeg

Na de miért járok vissza rendszeresen, ha a szendvics nem vett le a lábamról: mert a mogyoróolajban sült hasábburgonya a legjobb dolog amit burgerezőben ettem! Itt pont előny a visszafogott fűszerezés, nem marja ki a szám mint sok más helyen. Ezen kívül bárki szabadon nyomhat magának majonézt, ketchupöt és Tabasco szószt, amiket érdemes akár ízlés szerint kombinálni is. A krumplin nem kifejezetten érezni a mogyoróoljas megoldást, de ha nagyon koncentrál az ember, tényleg picit másmilyen, viszont a szemek nem töttyednek, nem löttyednek, ropogósak átvételtől az ebéd végéig.

20240420_194231-01.jpeg

Ezen kívül kiváló shake-et is készítenek csomó ízben: sima vaníliás, több féle gyümölcs, sajttortás, de még mogyoróvajas is van. Általában inkább a lágyabb, iható stílust képviselik ezek a desszertek, most viszont jóval sűrűbb volt, úgyhogy ebben lehetnek azér eltérések ezek szerint. Egységesen 1290 forintért kérhetőek, ami nagyjából a láncok árazását követi, nem kirívóan drága tehát, de nem is olcsó.

Extra sóval-borssal megszórva tehát már egész jó smashed burgerek készülnek a Simon's-ban, de a sztár továbbra is a burgonya. Jó lenne, ha más helyek is lemásolnák ezt a koncepciót, mert hiába jött el a smashed forradalom Budapestre, végül a köret miatt mindig itt kötök ki.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr8218387453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása