Brutál-e a Brutál Burger?

2014. augusztus 25. - Feiertag Erik

Múlt héten véget ért a Burger King nyári körutazásos Whopper promója, helyét pedig régi kedvencünk, az Xtra Long Chili Cheese, valamint egy teljesen új, viszont a konkurencia termékére nagyon hasonlító Brutál Burger vette át.

3009.jpg

A szendvics hosszúkás bucit kapott, melybe egy sertéshúspogácsa, barbecue szósz, hagyma és uborka került, csakúgy mint a McRib esetében. A visszafogott összetevőlistához egyáltalán nem alacsony 990 forintos ár társul. Nevét egyébként az augusztus 30-án megrendezésre kerülő első Brutál Futásról kapta, melynek az étteremlánc névadó szponzora.

WP_20140805_16_23_17_Pro (Custom).jpg

A hasonló felépítés miatt elkerülhetetlen, hogy az ember az olcsóbb McRib-bel vesse össze a terméket, de az árkülönbség ellenére végül nem vall szégyent a BK nyár végi disznósága. A "füstös BBQ szósz" egy különlegesebb, egész más ízvilágú darab mint amit eddig gyorsétteremben kaptam, a név egyáltalán nem átverés, valóban a füstös a legjobb szó rá.

WP_20140805_16_23_28_Pro (Custom).jpg

Nem a Röffencsburgerben vagy más sertéshúsos termékekben megszokott hús került a szendvicsbe, hanem egy különleges Rib névre keresztelt darab. Ez kicsit keményebb a megszokottnál, és mondjuk a Whopperben használt marhahúspogácsához viszonyítva vastagabb is. Vicces hogy úgy formázták mintha bordacsontok lennének benne, érdemes levenni a tetejét és vetni rá egy pillantást. Ahogy az alábbi képen is látszik, a hagyma inkább csak mutatóban van.

WP_20140805_16_24_09_Pro (Custom).jpg

Maga a szendvics egyébként nagyon egyben van, ha a sok szósz nem maszatolna olyan könnyen, azt mondanám, még rohanás közben is be lehet nyomni egyet, viszont így inkább egy Röffencs Burgert ajánlanék a BK kínálatából. Nem nevezném fullasztónak sem, így ha van nálunk egy palack víz (ilyen nyári hőségben legyen!) és unjuk a sült krumplit, akkor érdemes magában rendelni.

WP_20140805_16_24_17_Pro (Custom).jpg

Összességében egy korrekt, jól eltalált szendvicsnek nevezném a Brutál Burgert, mely bár első blikkre csak egy McRib copy-nak tűnik, kóstolás után azonban már nem feltétlen ez fog elsőként az ember eszébe jutni. A hús és a BBQ szósz valóban más, különlegesebb mint a megszokottak, és így az ár is egészen emészthető. Ha ma csak egy sertéshúsos szendvicset próbálsz ki, a Brutál Burger legyen az!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr256595865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása