RöffencsBurger

2012. július 13. - Feiertag Erik

Ritka hús a disznóhús a gyorséttermek kínálatában, főleg olcsóhús árfekvésben. Valamiért nem eröltetik, pedig talán érdekelné az embereket, bár nem tudom. Ha választhatok marhát is, akkor inkább azt eszem. Ha meg "vigyázok az alakomra", akkor pedig csirkehúst. Vagy ilyen vegaszmötyipogácsás cuccot, mármint ha bárki is forgalmazna ilyet Magyarországon.

De a BK nemrég gondolt egyet, és az XtraYO! keretein belül kihozta a Röffencsburgert. Ez ugye egy sajtburger méretű szendvics disznóhúspogácsával, mustárral, hagymával és uborkával. Magában sajnos nem kapható, de ha elég sikeres lesz akkor talán egyszer majd.

Egészen üde színfolt ez a BK kínálatában, ahol a B-t már lassan a barbecue rövidítéseként is értelmezhetjük. A mustár más mint amit megszokhattunk, és szerintem ez illik igazán a disznóhoz, úgyhogy ezen a téren nincs baj. A hagyma és az uborka is jó, semmi sem dominál túlzottan. Viszont a hús nem igazán jött be, méretre talán kicsit nagyobb is mint az ekkora burgereknél megszokott marhás változat, viszont valahogy zsírosnak éreztem. Nem olyan durva hogy elrontsa az egészet, de azért kicsit zavaró.

Mindent összevetve egész jó kis szendvics lett, bár XtraYO!-s társai közt akadnak bőven jobb ajánlatok - már annak, aki nem akar minden áron malacot enni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr836306392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása