Don Pepe fekete hamburgere

2015. február 06. - Feiertag Erik

Vasárnap óta érhető el az első országosan kapható fekete hamburger itthon is, úgyhogy gyorsan ki is próbáltuk milyen az a szénné égetett színezett zsemlére épített szendvics!

wp_20150201_001.jpg

Ha lenne írás a sima Don Pepe hamburgerről, nem kéne mást tennem mint visszahivatkozni arra, de mivel nincs, kifejtem bővebben is az élményt. A termék különlegessége abszolút a fekete zsemlében rejlik, se a marhahúspogácsa, se a saláta, paradicsom, sajt, se a hagymával és uborkával feldobott majonéz és mustár nem jelent világmegváltó újdonságot.

wp_20150201_004.jpg

De még a fekete zsemle sem, ha elrugaszkodunk a látványtól. Sokan fintorognak, furcsának, természetellenesnek találják az így átszínezett hamburgereket, amiben valamilyen szinten igazuk van, de azért messziről látszik, hogy nem odaégették, hanem szándékosan ilyen. Nem csak a külsőről van szó, a cucc "anyagában festett", úgyhogy aki arra számított, pár harapás után elvakítja majd a jó öreg fehér zsemle, tévedett. A szezámmagok nagyon szép kontrasztot adnak neki, ez különösen bejött.

wp_20150201_014.jpg

Ízre semmit sem érezni, teljesen átlagos bucival van dolgunk. Puha, ha evőeszköz nélkül birkózunk vele (ne késeljük már meg szegény hamburgert!) akkor alul kicsit elmállhat a vége felé, a szósz pedig hajlamos a szökésre, de ez már csak ilyen, legalább nem spóroltak vele. Ha már szóba került, az öntetnek igencsak jót tett hogy belekeverték a hagymát és az uborkát, persze a majonéz édeskés íze dominál, de valamelyest oldják, jobbá teszik azt. A hús is a megszokottat hozza, fűszeres, de nem csavarja le a fejünk. Biztonság kedvéért jól átsütik, nem akarnak elégedetlen vevőt aki óckodik az angolostól.

wp_20150201_011.jpg

Pepe burgonyában és a szószban még nem csalódtam, ezúttal sem kellett. A krumpli enyhén csípős fűszerezést kapott, nagyon eltalálták az arányokat, főleg a malacfarka után volt kiemelkedő élmény. A szószról is csak ugyanezt tudom elmondani, továbbra is egy nagyon jól összerakott dolog, jó döntés volt az étteremről elnevezni mintegy referenciát csinálva belőle.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr127144957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása