2014 legjobb gyorséttermi hamburgerei

2014. december 31. - Feiertag Erik

Megint körbeért a naptár, lehet kidobni a tavalyit és jöhet a következő, mindig előre csak a jövőbe nézni. Ahogy tavaly, idén is kis visszatekintővel zárjuk az évet, hogy melyik gyorséttermi hamburgereket volt érdemes kipróbálni. Sajnos most nem nagyon kellett válogatni, a KFC alig hozott újdonságot, ahogy a Burger King-nek is elég felemás éve volt ilyen szempontból.

20141.jpg

Rocker Fresh

Hogy valami olcsó, kisebb termékkel kezdjük a sort. Tavaly előtt robbantott a csirkés étteremlánc egy időszakos burger-szériával, ami olyan sikeres volt, hogy februárra vissza is hozták, azonban kaptunk egy új verziót is: ez volt a Rocker Fresh. A Hot&Spicy panírban sütött csirkecombfilén kívül salátával, majonézzel, paradicsommal és uborkával akarták feldobni. 

 

Össztűz Burger

A Meki nem siette el az évet, tavasz végéig kellett várni, mire valami igazán különlegessel rukkoltak elő. Az Össztűz Burger szinte mindent tartalmaz, amit régebbi klasszikus időszakos termékekben szerettünk. A saláta, az enyhén csípős szósz, de még a marhahúspogácsa is csak mellékszereplő volt az igazi sztár mellett: Panírozott Pepper Jack sajtpogácsa jalapeno darabkákkal. A buci sem túl megszokott, szezámmag mellett sajt és bacon darabkákkal volt ellátva.

 

Csibe King Klubszendvics

Elég csirkésen indítottuk 2014-et, a Burger King ugyanis teljes madárdömpinget rendezett. Az olcsóbb szendvics sajnos nem sikerült valami jól, a nagy dobással azonban nem vallottak szégyent. A panírozott csirkemellet, salátát, sajtot, paradicsomot, majonézt és sonkát tartalmazó burger erőssége kiegyensúlyozott, visszafogott ízvilága volt.

 

Marhaburger Sült Libamájjal 

Valamilyen szinten az egész Magyaros akciót idesorolhatnánk, hisz csomó olyan újdonságot tett le vele a McDonald's az asztalra, amit itthon még nem láttunk. Volt gombás pulykaszendvics, savanyúkáposztás-sertéses apróság, meg az év legjobbjai közé bejutott libamájas hamburger. Sokan panaszkodtak a méretre, szerintem még vállalható volt, viszont az összeállítás dobott annyit, hogy itt lehessen. Marhahúspogácsa, saláta, lilahagyma, borsos szósz és egy szelet grillezett libamáj került bele, kár hogy Márton Nap előtt elfogyott mert akkor lehetett volna igazán jókor jó helyen.

 

Krampusz Angus 

Elég harmatos éve volt idén a Burger King-nek, ellenben a Krampusz Angus-szal mindent sztornóztak. Vitán felül az év gyorséttermi hamburgere, még ha az ára ehhez igazodik, akkor is. Ha a méretes angus húspogácsa nem lenne elég a boldogsághoz, volt még benne saláta, Pepper Jack sajt, a Meki Magyaros termékeiben használtat simán alázó borsos öntet, és ami igazán a többiek fölé emelte: tüzes bundázott paparika. Nehéz lesz jövő karácsonykor überelni, talán nem is kell.

 

Grand Big Mac

Elárasztotta a McDonald's ezt a listát, de a Grand Big Mac akkor sem maradhat ki. Végre megkaptuk azt a Big Mac-et, aminek ezzel a névvel alapvetően lennie kellene. A legnagyobb gyorséttermi szendvics egyébként semmi extrát nem tartalmaz, csak egy nagyra nőtt Big Mac: két húspogácsa, sajt, saláta, édeskés szósz az ikonikussá vált elrendezésben. Örültünk volna, ha felkerül az állandó kínálatra, sajnos nem így történt.

 

+1 Maxi Twist Toszkána

A Maxi Twist alapvetően nem szendvics, azonban kialakítása miatt inkább érződik dupla húsos KFC burgernek, mint tortillatekercsnek. Ezért gondoltam úgy, hogy elférhet a listán, valahol a margó alatt, a másik margó alatti termék felett, szóval értitek. Nem mellesleg a csirkés lánc idei legjobb termékéről van szó: Két H&S panírba forgatott csirkecombfilé, rukkola, saláta, olaszos majonéz, paradicsom és parmezán sajt került bele.

 

+2 McRib

Bár alapvetően olyan szendvicsekről szól a lista, melyek csak időszakosan voltak kaphatók és újdonságok, mindneképp szerettem volna szót ejteni a McRib-ről mely külföldön évente visszatérő klasszikus, nálunk azonban téli megjelenése óta az állandó kínálat részét képzi valahol közép árkategóriában. Ár/érték aránya nagyon jó, egyszerű de finom szendvicsről van szó, mindössze egy sertéshúspogácsa, barbecue szósz, hagyma és uborka van benne. Ha gyorsan szeretnél valamit lenyomni ezt ajánlanám leginkább a Mekiben.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr187023289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása