Hiánypótlás: Le Big Mac

2014. május 14. - Feiertag Erik

Nagy elmaradást törlesztünk ezzel a poszttal, hisz még nem írtunk a vezető gyorsétteremlánc zászlóshajójáról, a Big Mac-ről. Megéri-e az árát, vagy ugyanennyiért inkább Whopperrel próbálkozzunk? Mindjárt kiderül!

banner.jpg

A szendvics összetevőinek listája igen impozáns, és az igazat megvallva az ízével sincs sok baj. Két marhahúspogácsa, sajt, saláta, hagyma, uborka és Big Mac szósz. Semmi extra, de egy állandó kínálatban lévő burgernél okés. A dolog különlegessége a felépítésben rejlik, a bucit három részbe szelik és így egy elég egyedi külsőt kapunk, másrészt a plusz zsemleréteg miatt talán kicsit laktatóbb is, és élét veszi az elég erős szósznak. Hasonló (pont ilyen csak nagyobb) felépítésű volt a KFC-féle The Boss is.

WP_20140310_15_50_09_Pro (Custom).jpg

Ahogy az előbb is említettem, a szósz elég erőteljes, domináns. Igazából szinte mindent elnyom, így nagyrészt ezen fog múlni hogy ízlett a szendvics. Én szeretem, elég édes dologról van szó, el tudom képzelni hogy valakinek nem szimpatikus. Rajta kívül az uborka és a hús ami viszonylag erősen ott van, de az öntet mögött ezek is kissé háttérbe szorulnak. Az összhatás rendben van, ilyen téren végül is nincs szégyenkezni valója mondjuk a Whopperrel szemben, már ha az ember kedveli ezt az ízvilágot.

WP_20140310_15_51_11_Pro (Custom).jpg

Méretben azonban elég roszul áll. Bár magasabb a BK leghíresebb burgerénél, mégis kisebb annál. Árban viszont ugyanannyi, ami fájó lehet ha az ember jóllakásra menne. A dolgot szépítendő, állandó tagja a kuponfüzetnek egy-egy két Big Mac egy áráért ajánlat, de különböző más Mekis termékekkel is előszeretettel kombinálják, így már úgy ahogy megéri benevezni rá. Én azt mondom az 500 forintos időszakban volt annyi amennyit megér, talán 6-700 között még oké lenne, de Whopper áron kicsit elrugaszkodott.

WP_20140310_15_51_46_Pro (Custom).jpg

A Big Mac nem big, ellenben finom ha az embert nem zavarja az erőteljes, édeskés szósz. A szendvics olyannyira zászlóshajó a cég kínálatában, hogy megjelenése óta ugyanolyan, csak egy-két helyen árultak módosított, promóciós változatot. Mi pont utóbbira tippeltünk pár hete, és hát kicsit csalódtunk, hogy végül csak egy olcsósításra futotta. Kuponnal ajánlott, máshogy viszont inkább kerülendő - 3/5 mára.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr526306136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása