Újabb őrült burgerek a Lotteriától

2013. augusztus 29. - Feiertag Erik

A Lotteriát szerintem már egy olvasónknak sem kell bemutatni, ők azok akik meglepő és szélsőséges ötleteikről híresek. Ezúttal koleszterinbomba helyett megint valami furcsaság, valami szokatlan van terítéken.

smallbanner.png

Az Okonomiyakiról viszont már illendő lenne hosszabban értekezni. Ez alapvetően egy japán tésztaétel, melybe többek közt reszelt káposzta és hal is kerül, palacsinta formára sütve. Tálaláskor Tonkatsu szósszal (fűszeres mártogatós szósz, bővebben erre találtok róla infót recepttel együtt) és japán majonézzel öntik nyakon. Gusztusos? Bezony. Na ezen alapszik a Lotteria új kreálmánya.

smallokaakármi.jpg

A burger két változatban került az éttermekbe: Az Okonomiyaki Burger Egg Flavor (320 JEN; ~740 HUF) Okonimiyaki pogácsát, tükörtojást és szószokat tartalmaz, míg az Okonimiyaki Burger Modern-Yaki Flavor (280 JEN; ~650 HUF) az előbb említett pogácsán és önteteken kívül tésztát és aprított káposztát tartalmaz.

smallburgerek.jpg

Kedvenc japán hírforrásunk, a RocketNews24 szerkesztői ki is próbálták a szendvicseket. Egyetlen dologgal volt igazán problémájuk, mégpedig a névadó Okonimiyaki pogácsával. Elmondásuk szerint nem igazán van köze az igazihoz, sokkal inkább Satsuma age íze van, ami egyfajta 'halsütemény'.

smalla cucc közelről.jpg

A burgerek szeptember végéig lesznek kaphatóak, tehát ha valaki abban az időben arra jár, esélye nyílik kipróbálni valami egészen érdekes burgert - azt már nem állítjuk hogy jól is fog lakni, vagy hogy felejthetetlen ízélményben lesz része, de semmiképp sem mindennapi kis Mekis burgert fog benyomni, ráadásul elég olcsón.

smalltésztás.jpg

Forrás: Crunchyroll és persze RocketNews24

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr46306235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása