Burger Central #6: Ferrari Burger - Wikinger bisztró

2016. március 23. - Feiertag Erik

Bár korábban szinte minden nap érintettem a Móricz Zsigmond körteret, a Wikinger bisztró valahogy kimaradt a szórásból. Pedig az egyik legrégebbi budapesti hamburgeres, úgyhogy épp itt volt az ideje, hogy rászánjam magam.
wikinger_ferrari_burger_custom.jpg

Az étlap hosszas tanulmányozása után egy korrektnek tűnő Ferrari Burger mellett döntöttem, ha már hétvégén indult a Forma 1 idei szezonja. Ez két marhahúspogácsát, salátát, Wikinger káposztát, dupla cheddar sajtot, dupla adag bacont, paradicsomot, valamint ketchupöt és mustárt tartalmaz - tehát vajmi kevés köze van a legendás olasz sportkocsi márkához. 1390 forintért viszont nem hangzik rosszul, ahogy az 1890 forintos menü ár sem vészes, főleg, hogy ilyenkor burgonyán kívül annyi üdítőt ihatunk, amennyi belénk fér. 

wikinger_ferrari_burger_1_custom.jpg

A krumpli mennyiségét nem vitték túlzásba, ellenben egészen finom. Kicsit sótlan, de mivel az asztaloknál van kitéve fűszer, ezért ez inkább pozitívum, hisz mindenki másképp szereti. A szendvics műanyagkosárkában érkezik, meglehetősen sok szalvéta kíséretében. Erre szükség is van, hisz a Wikinger káposzta egy összetevők terén visszafogottabb coleslaw, tehát könnyedén összekenhetjük magunkat a Ferrarival egy-két falattal is.

A bacon mennyisége korrekt, még ha a képekről nem is igazán ez jön le. Nagyon egy helyre zsúfolták, jobb lett volna, ha inkább kitöltik az amúgy elég méretes bucit. Szerencsére a húspogácsákról ez nem mondható el, a zsemlénél alig kisebbek. Ízre fűszeres, ami kis retro burger hangulatot kölcsönöz az ételnek, de még ebben a kategóriában is ettem már jobbat.

wikinger_gozgomboc_custom.jpg

Az öntet miatt elég nehezen fotózható termék a gőzgombóc, higgyétek el, ott van a dió alatt.

Desszert gyanánt egy 750 forintos gőzgombócot kértem. Elsőre drágának tűnhet, de valójában megéri a pénzét. Majdnem olyan laktató mint a Ferrari Burger, ráadásul a lekvárral töltött gombócra egy adag vaníliaöntet is kerül, valamint egy választott szórat (cukrozott mák, cukrozott dió, fahéj, stb.). Nekem bejött, bár előnyös lenne egy kisebb kiszerelés olcsóbban, hogy többen kedvet kapjanak hozzá.

wikinger_bisztro_custom.jpg

Sokáig halogattam tehát a Wikinger bepróbálását, de pozitívan csalódtam (mondjuk elég alacsonyan voltak az elvárásaim). Egy korrekt helyről van szó, semmi többről, viszont kevesebbről sem. Nem érdemes az itteni hamburgerrel megünnepelni nagy eseményeket, azonban ha éhes valaki és jól akar lakni, nem fog csalódottan távozni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr158518348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása