Hagymakarikák gyorsan, egyszerűen!

2016. március 11. - Feiertag Erik

A Burger King legmenőbb terméke nem a Whopper, hanem a hagymakarika. Most azonban mutatunk egy receptet, amivel házilag csinálhattok még a gyorséttereménél is jobbat!

hagyma.jpg

Három főre elég lesz két nagy fej vöröshagyma, 2 g só, 12 g sütőpor, 150 g búzaliszt (BL55), 15 ml étolaj, 230 ml világos sör és 1 db közepes méretű tojás. Meg persze némi étolaj a sütéshez.

Elsőként meghámozzuk a hagymát, kb. 1 centi vastag szeletekre vágjuk, majd karikákra szedjük. Most jöhet az atomfizika tészta: mindent, amit az előző bekezdésben említettem, tegyünk egy tálba és keverjük össze. Ha ez meg van, jöhetnek a hagymák, jól forgassuk át őket, és mehetnek is a 190 °C-os olajba aranybarnára sülni.

A kész karikákat érdemes szalvétára tenni, hogy lecsurogjon róluk az olaj, de ezt leszámítva már csak egy dolgunk van: falni!

via ApróSéf

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr978464106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása