Mézeskalács 90 perc alatt

2015. december 25. - Feiertag Erik

Itt a karácsony, az ember vagy szaloncukorral vagy bejglivel tömi magát, de sokaknál előkerül a mézeskalács is. Utóbbihoz találtunk egy menő receptet, ami gyorsan meg van.

mezeskalacs.JPG

A lenti hozzávalók 6 adagra szólnak, de a linkelt oldalon lehet módosítani, és kiszámolja miből mennyi kell.

300 g búzaliszt (BL55)
50 g búza-rétesliszt (BFF 55)
80 g porcukor
50 g vaj
1 csapott teáskanál kakaópor
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 csapott mokkáskanál őrölt gyömbér
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg
200 g méz
1 db tojás
1 db tojássárgája

Elsőként fogjunk egy méretes tálat, és keverjük össze a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát, a fűszereket és a cukrot, majd morzsoljuk bele a vajat, és a mikróban kicsit folyósabbá melegített mézet. Ha nem elég lágy a tészta, adjunk hozzá egy kis vizet is. Irány a hűtő 10 percre.

Szedjük adagokra a tésztát, majd lisztes felületen nyújtsuk ki 3 - 4 mm vastagságúra. Ha ez megvan, jöhet a formára szaggatás, majd ha megtelt egy sütőpapírral bélelt tepsi, mehet 8 percre az előmelegített, 180°C-os sütőbe.

A frissen elkészült kalácsokat egyenes felületre tegyük hűlni, különben eldeformálódhatnak. 5 perc után tojásfehérjével át lehet kenni őket, hogy szép fényesek legyenek. Díszíteni írókával érdemes, ez úgy készül, hogy felverjük egy tojás fehérjét, majd 120 g porcukor hozzáadása mellett csillogó, kemény habbá verjük. Tegyük nyomózsákba, aztán díszíthetjük is a kalácskákat.

Jó étvágyat, és persze kellemes ünnepeket mindenkinek!

via ApróSéf

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr58196374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása