Lemondott a McDonald's vezérigazgatója

2015. február 04. - Feiertag Erik

Bár a vállalat az elmúlt időszakban kisebb gödörbe került, senki sem gondolta volna, hogy ennyire komoly lenne a probléma. Az Észak-amerikai hálózat vezetője, Jeff Stratton menesztése után néhány hónappal a vállalat feje, Don Thompson is távozni készül.

mcdonalds.jpg

Március elsejével új világ fog beköszönteni a McDonald's vezetőségében, ugyanis azon a napon hagyja el a vállalatot a 2006-ban kinevezett Donald Thompson. Az elmúlt időszakban több komoly döntést hozott a vállalat, menesztették az amerikai divízió vezetőjét, és az étlap is radikális átdolgozáson fog átesni. Mindemellett a cég arculatának megváltoztatásán, átformálásán is dolgoznak szakemberek.

Thompson lemondásában főként a tavalyi év végi eredmények játszhattak közre. A negyedik negyedéves bevételek 20%-kal csökkentek a 2013-ban mérthez képest. A McDonald's részvényei most kevesebbet érnek mint 2012-ben, holott azóta 50%-kal nőtt a gyorséttermi piac. A befektetők tehát joggal elégedetlenek, de ennek nem feltétlen kellene kapkodásba és a vállalat lefejezésébe torkollnia, főleg egy ilyen időszakban.

easterbrook.jpg

Steve Easterbrook annak idején megmentette az angol Mekit. Vajon sikerül neki ugyanez az anyacéggel? (kép)

Az új vezérigazgató Steve Easterbrook lesz, a vállalat jelenlegi fő márkaképviselője. Bár hosszú ideje dolgozik a nagy sárga M alatt, elemzők szerint mégis vérfrissítést hozhat a vezetőségbe. A választás egyébként nem véletlen, tökéletes ajánlólevéllel érkezett az cég élére: 2006-ban kapta meg a Brit részleg vezetését, mely akkor hasonlóan rossz helyzetben volt mint most az anyacég. Irányítása alatt kikerült a gödörből, és a McDonald's egyik legsikeresebb piacává vált.

Ha valakinek, neki sikerülhet megmenteni a céget a bukástól. Ha neki sem, akkor joggal kezdhetnek kapálózni a részvényesek.

via The Economist

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr617139883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása