Dupla puttony, dupla élvezet? - Dupla Santa Claus Burger

2017. december 10. - Feiertag Erik

A karácsonyi szezon első ünnepi hamburgerét a Burger King szállította, mégpedig az évek óta visszatérő Santa Claus személyében, ám ezúttal kapott egy nagytestvért két hússal, valamint a szokásos könnyedebb/olcsóbb csirkés kompánia helyett maradt a Bacon King Extra, ami egyszerűsége ellenére (vagy épp miatta?) az egyik kedvenc gyorséttermi szendvicsünk volt idén, akár 4, akár 8 baconnel. Mivel nem volt igazi újdonság, arra gondoltunk, kipróbáljuk nagyobb Santa Claust, és ezzel némileg felelevenítjük a régi emlékeket is.

img_20171118_183735-01.jpeg

Hiszen a dupla puttonyos változat megegyezik a szimplával, ami pedig megegyezik a legelső, három évvel ezelőtti kiadással, tehát valóban egy klasszikusról beszélhetünk. A szendvics Angus húspogácsával készül, mely mellé Maasdam és Edami sajt, pirított hagyma, steakhouse szósz, majonéz és saláta kerül. Extrém különlegességre tehát nem kell számítani, de ahogy a fent is felemlegetett Bacon Kingből indulunk ki, erre nem is feltétlen van szükség.

img_20171118_183902-01.jpeg

A szendvics méretes, középpontjában a hús és a sajtok állnak, amit nagyrészt ki tud egészíteni a steakhouse szósz, illetve a zöldségek. A pirított hagyma hajlamos volt elveszni benne, illetve kicsit meg is puhult az öntetben és a húsok szaftjában. A sajtok valóban különlegesek, bár semmi bajunk nincs a megszokott ömlesztett cheddarral, jó azért néha egy kis változatosság. Az Angus húspogácsák sokkal nagyobbak mint a sima Whopperben használatos laposabb kiadás, azonban ízben az eltérés nem számottevő.

img_20171118_183804-01.jpeg

Elmondható tehát, hogy kifejezetten szerettük a Mikulásról elnevezett hamburgert, azonban ajánlani már nem tudnánk nyugodt szívvel. Illetve az egy húsos kiadásra érdemes lehet rárepülni, azonban a dupla kiadás egyszerűen túl drága. 3200 forintért (ennyibe kerül menüben) ennél sokkal jobb ajánlatok vannak szinte bármelyik ételudvaron, néhol akár hamburger kategóriában is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr3613427615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása