Matekból elégtelen - Bacon King Extra

2017. szeptember 29. - Feiertag Erik

Rég voltunk pusztán a plakátok alapján olyan lelkesek promóciós szendvicsek kapcsán, mint most a Burger King "Nincs olyan, hogy túl sok bacon!" jeligével éttermekbe küldött bitang egyszerű, mégis némileg extrém, 8 szál baconnel hirdetett burgerei. Ahogy a címből is kiderül, némileg csalódnunk kellett, hiszen ha már kifejezetten számokkal akarják eladni nekünk a terméket, megnéztük, mennyi az annyi - esetünkben pedig kevesebb volt.

img_20170923_141501-01_large.jpeg

Mindenek előtt azonban essen néhány szó a Bacon King Extra - mert hogy ezt a variánst kóstoltuk - érdemeiről, mert alapvetően ezeket szeretném kidomborítani, hiszen egyszerűsége egyben legnagyobb fegyvere is ennek az elképesztően finom szendvicsnek. Az összetevők listája nyúlfarknyi, mindössze a két marhahús pogácsa, négy szelet cheddar sajt, egy extrább majonéz, és nyolc (hat?) szál bacon kerül bele. A nem extra Bacon King csak abban különbözik egyébként, hogy két szelet sajtot két szelet paradicsomra cseréltek. Árban mindkét szendvics 1600, menüben pedig 2100 forint környékén alakul, a pontos árak feljegyzése sajnos ezúttal elmaradt.

img_20170923_141256-01_large.jpeg

A burger méretei az ennyi pénzért elvárhatót hozzák, tehát kb. dupla Whoppernyi adaggal kell számolnunk, de egy Dupla Sajtos McRoyal-hoz közelebb áll a látvány, a belső azonban mindkét klasszikust magasan veri. Az ízek nagyon kiegyensúlyozottak, végig erőteljesen jelen van a hús és a rengeteg cheddar, de még ezen is felül tud kissé emelkedni a bacon, és az azt kiemelő/támogató majonéz, ami egy kissé fűszeres, füstös ízvilágú változat, önmagában is a szalonna kellemes sósságát idézi meg.

img_20170923_141335-01_large.jpeg

Félreértés tehát ne essék, így is nagyon szerettük a szendvicset, és mindenkinek ajánljuk, aki szeretne egy nagyon egyszerű, és egyszerre e miatt valahogy mégis a tömegből kiemelkedő, ízletes hamburgert, amivel menüben még jól is lehet lakni. 

6.png

A mellett viszont mindennek ellenére sem lehet elmenni, hogy a 8 baconnel hirdetett szendvicsbe kevesebb került. Egészen pontosan hat darab, 3-3 mindkét adag sajtra. Mivel nem jártuk körbe az összes éttermet, lehetséges, hogy csak a mi esetünkben hibáztak, ezt nyilván nem tudjuk megállapítani, ugyanakkor furcsa, hogy ha már elnézték a mennyiséget, miért rögtön emeletenként egyel tették. 

Update: Leküldtünk még egyet ebből a csodából, ezúttal meg volt mind a 8 bacon. Ízre nem volt nagy különbség, de picit azért baconösebb volt az összhatás. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr7412894008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása