Csalódtunk a Zingben :( - Wagyu Burger

2016. december 17. - Feiertag Erik

Sok helyen lehet olvasni, sőt, már mi is megírtuk - kétszer is -, hogy bár kicsit drága, azért egy egész jó burgerező a Zing. Nem véletlen voltunk lelkesek, amikor betértünk a Moszkva téri egységbe megkóstolni a jappán Wagyu marhával készült szendvicset. Innen lehet nagyot koppanni, ahogy mondani szokás, és sajnos pont ez történt.

img_20161209_183614_custom.jpg

A japánban állítólag sörrel is itatott wagyu marhák különlegessége a kiemelkedően márványos húsuk, melyet világszerte a legízletesebbek közé sorolnak. Az állatot ma már persze a szigetországon kívül is tenyésztik, a Zing is hazai marhát használ a 2000 forintos prémium burgerhez. Az egyértelműn kívül paradicsommal, grillezett kecskecamemberttel és svájci Gruyère sajttal, valamint vaszabis majonézzel készül, így kijelenthetjük, nem csak a hús különleges benne.

img_20161209_183545_custom.jpg

Csak hát az egész elvérzik az összerakásnál. Vessetek csak egy pillantást képekre: így kell kinéznie egy 2000 forintos hamburgernek? A lesajnált Meki szendvicsei ennél ezerszer mutatósabbak. Persze tök mindegy a külső, ha amúgy az ízek levesznek a lábunkról. Csak hát ez állhatott vagy 20 percet elkészülve, becsomagolva, mert a bucit szétáztatta a majonéz és a paradicsom, a grillezett sajt teljesen kinyomódott a szendvics egyik oldalára, így azon a részen minden más ízét teljesen elnyomta, a másik felére meg alig jutott belőle. A szendvics nettó két harapás után atomjaira akart hullani, az egész egy hatalmas, sajtos-paradicsomos masszává vált, leszámítva persze a húst, melynek utolsó negyede a vége felé a tálcán landolt, sikeresen megmenekült a halálos minden más szorításából.

Öröm az ürömben tehát, hogy a végén nagyjából pucéran ehettünk egy kis wagyu husit. Nem igazán éreztem eget rengető különbséget, persze zing burgert sem eszem minden héten. Valóban ízesebb volt, mint az Angus, amivel amúgy kérni szoktam a szendvicseket, illetve kicsit tömörebbnek is éreztem annál.

img_20161209_183416_custom.jpg

Biztos vagyok benne, hogy annak idején, a nagy bemutatóra meghívott újságírók nem firkáltak össze-vissza, amikor a Wagyu Burgert méltatták: a sajtok és a különleges majonéz, ha nem a zsemlét áztatták volna el, biztosan kellemesen kiegészítették volna a prémium marhahúst. Mi azonban ezt nem tudtuk megtapasztalni, annak ellenére, hogy ugyanannyit fizettünk mint mások, egy darab odabaszott igazi Moszkva téri patkányburgert kaptunk. Nem lebeszélni szeretnék senkit a wagyu kipróbálásáról, azonban valamelyik másik Zinget vegyétek célba, mert ez az egység egyszerűen nem tud megbirkózni a feladattal.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr5612053175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása