Maxi Twist teszt

2014. február 27. - Feiertag Erik

Véget ért a karácsonyi szezont követő nadrágszorítós január-február, teret engedve a nagyobb, drágább termékeknek a gyorséttermek kínálatában. Először a KFC cserélte le aprócska Rocker akcióját egy-egy jól megtömött tortilla tekercsre. Lássuk, jól tették-e!

kfc_maxi_twist_metroplakat (Custom).jpg

Nagyon. A két tekercs-szendvics nem csak nagy, de finom is. Mindkét változat alapja a saláta, a paradicsom, és a két-két panírozott csirkecombfilé, melyekből egy is nagyobb mint a hét elején visszavonult Rockerekben használtak. Ezen kívül a klasszikusabb ízvilágú Maxi Twist BBQ-ban még barbecue szósz, Monetery Jack sajt, majonéz és bacon van, a különlegesebb, valóban újdonságnak számító Toszkána kiszerelésben rukkola, parmezán és olaszos majonéz található.

WP_20140224_17_07_21_Pro (Custom).jpg

A termék(ek) alapvető különlegessége, hogy a tortillát ezúttal palacsinta szerűen tekerik fel, majd félbehajtják, így létrehozva egy dupla burgert buci nélkül, innen már csak egy lépés a Double Down. Elég formabontó megoldás, és talán jobban egyben is marad a dolog így mint a MegaPocket-nél használt csomagolási eljárás esetén. Amúgy mindkét termék az előbb említett zsebeshez hasonló kartontokban érkezik, középen kettészedhető, így az aljával fogva útközben rohanva is fogyaszthatjuk a terméket.

WP_20140224_17_08_46_Pro (Custom).jpg

De talán a koncepció hozza magával a termék egyetlen hibáját. A "szendvics" végén már csak egy kis saláta és szósz marad a tortilla mellé, de azért messze nem olyan rossz a helyzet mint anno a Bigapita esetében. De ez ne riasszon el senkit, egy-két falatról van szó, a tekercs többi része viszont bőven kárpótol.

A Toszkána változatban minden kiegyensúlyozott, az összetevők megfelelő mértékben érződnek, nem nyomja el egyik a másikat. Hogy ez az olaszos majonéz mennyiben más egy simától azt nem tudom, nem volt kiugró íze, ami szerencsére elmondható a rukkoláról is, amit én személy szerint nem annyira szeretek, itt azonban nem volt vele különösebb bajom, azt is megkockáztatom hogy hozzá tett az ízélményhez. Bár 100 forinttal drágább mint a másik változat, én mégis ezt ajánlanám különlegesebb összetevői miatt.

És mert a BBQ változatban kicsit sok, kicsit erős lett a szósz. Itt egy új féle "keveréket" használ a lánc, ami elég csípős (ami jó) és elég édes (ami jó lenne ha visszafogottabb mennyiség került volna a tekercsbe). Sajnos a feléig szinte csak őt éreztem a húson kívül, és így sok volt az édeskés ízvilág. Később normalizálódott a helyzet, kijött a sajt és a bacon is, és tényleg finom volt az öntet is de az eleje sajnos elvitte a dolgot. Azért nem mondom hogy hagyjátok ki, lehet nálam lett rosszul adagolva a dolog, ha a másik ránézésre nagyon nem szimpatikus, érdemes ezzel tenniegy próbát.

Ha Golyófogú Tony-hoz hasonlóan csak annyi érdekel, hogy 'mennyi az annyi': Toszkán barátunk 1090/1590 forintért vihető el, a Barbecue-val szerelt kiadás pedig 990/1490 forintos áron lehet a tiétek.

Összességében a KFC egyik legjobb promójáról van szó. Két nagy, új koncepcióra épülő tekercset kaptunk, és bár az áruk elég magas, sajnos ez már nem kiemelkedően sok egy-egy időszakos szendvicsért. A Toszkána változat nekem mindenképp megér egy 5/5-öt, viszont a Barbecue szószost pont a névadó összetevő húzza le, de összességében még így is 4/5. A másik két lánc bajban lesz, ha valami csirkéssel szeretne nagyot dobni a következő két hónapban.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr706306160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása