Mexikói újdonság és egy sor tavaszi iTwist a KFC-ben

2013. június 04. - Feiertag Erik

Nagyjából két hónap telt el a KFC legutóbbi promóciói, a Rocker szendvicsek óta, így itt volt már az ideje, hogy frissítsenek. Ez meg is történt, és nem is akárhogy. Vadi új, (amennyire én tudom) hazai gyorsétteremláncban még nem látott termék kerül be ma a kínálatba: Qurrito, azaz a KFC féle Quesadilla - Viva Mexico!

smallkfc_qurrito_mb_900x809.jpg

Azt már tudjuk, hogy a KFC-nél szeretnek nyáron újítani. Pár éve augusztusban került bevezetésre a Brazer termékcsoport, tavaly pedig ugyanarra a hónapra esett az általunk nem annyira kedvelt Bigapita megjelenése. Idén kicsit előbbre hozták a nagy meglepetést (bár ez még nem zár ki semmi féle nagy augusztusi durranást). A Qurrito itthon talán nem a legjobb névválasztás (lásd még: Hyundai Getz; Nokia HERE Maps), de megvan a maga jelentése, igaz, nem magyarul. A kelet-európai KFC lánc egy kalap alá tartozik, ezekben az országokban nagyjából egyszerre, azonos néven jönnek ki termékekkel. A Qurrito egy lengyel szójáték: a kurczak (csirke) és burrito szavak összemosásából jött létre.

A Quesadillát, mint ételt talán nem kell senkinek bemutatnom. Alapja tortilla, ezt töltik meg minden földi jóval, ezt próbálták visszaadni a KFC-nél is, persze a saját stílusukban. A 'minden földi jó' esetünkben túlzás lehet, de azért nem panaszkodhatunk. A toastolt tortillába strips csirkecsíkok, sajt és BBQ szósz kerül, hát nem épp egy Grander de majd kiderül. A cucc négy 'szendvicskére' van szelve, így könnyen megoszthatjuk barátainkal, úgyhogy ideális lehet felesben venni egyet, ha csak a hangulat miatt bekapnánk valamit mozi előtt vagy valami. Egy ilyen Qurrito kiszerelés 900 forint, menüben 1340, nem tűnik épp ár/érték bajnoknak, de ha azt nézzük, hogy nagyjából Twister szinten van akkor nem vészes.

speed véleménye: Mint azt már ti is észrevehettétek, igen kedvelem a tex-mex kajákat, így a csirquesadilla ötlete is adja, bár egy kicsivel több zöldséget el tudnék benne képzelni. A négyfajta i-Twistről pedig hamarabb jut eszembe az Apple, mint az Innováció, ami a KFC szándéka, de ezt tudjuk be generációs jellemzőnek, vagy mi. Annyi biztos, hogy a kicsi csomagokat simán el tudnám hinni karácsonyfadísznek is, annyira élénk színűek. Tényleg, csak egy kérdés: Ti melyik oldaláról szoktátok kibontani őket?

smallkfc_itwist_a1_594x840.jpg

Ő lett volna a promóció drágább darabja, most pedig következzék az olcsóbb. Február vége felé lett a mini Twisterből iTwist, akkor már előre vetítettük, hogy ebből bizony dömping lesz, újabbnál újabb ízek kerülnek elő ahogy telik az idő. Hát ennek is eljött a napja. A színek maradtak, az ízek azonban teljesen lecserélődtek, a teljesen átlagos BBQ-sajt vonalat felváltotta a nyárias, gyümölcsös ízesítés.

iTwist Ananász: Strips, saláta, majonéz és 'ananász öntet'
iTwist Mango: Strips, saláta, paradicsom, majonéz és mango chutney szósz
iTwist Füstöt paprika: Strips, saláta, paradicsom és füstös paprika szósz
iTwist Classic: Strips, saláta, paradicsom, majonéz

Ezzel együtt pedig sajnos kikerültek a Rockerek a kínálatból. Persze sose lehet tudni, később visszatérhetnek, sőt, valószínűleg fogunk velük vagy valami rájuk épülő variánssal találkozni a jövőben.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr386306268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása