Stan és Pan - a KFC Rocker burgereinek tesztje

2013. április 18. - Feiertag Erik

Se fekete bőrkabát, se hosszú haj, se 'acélbetkós' bakancs, de még csak ördögvillát se mutat, mégis Rockernek hívják. Hát igen, néha sülnek el fura névválasztások, de amíg a tartalom rendben van végül is mindegy hogy hívják, és ezen a téren nincs okunk panaszra.

termékfotok_1.jpg

Persze, azért nem is tökéletesek, de simán vállalható burger-duót hozott le a KFC a két Rocker személyében, főleg ha az olcsóbbikat nézzük. 350 forintért szerintem a legjobb olcsó szendvics lett a piacon, még ha kicsit többet is kell perkálnunk a konkurenseknél. Nem csípős páccal ízesített csirkecomb filé, majonéz, ketchup és uborka van a burgerben, a buci pedig ugyanaz mint amit a Meki a sajtburgerhez használ.

2013-04-15 18.29.33.jpg

De nem csak a buci hasonlít a McDonald's klasszikusnak mondható termékéhez. Amikor ettem az járt a fejemben, hogy ez egy csirkehúsos sajtburger (persze sajt nélkül), a szósz kevésbé domináns mint ott, jobban kijön a hús íze. Többen írták a beharangozó alatt, hogy túl kicsi volt a hús, ezzel részben egyet értek, valóban kisebb mint a buci, de szerintem nincs akkora méretkülönbség hogy ez túl zavaró legyen (vagy csak én voltam kétszer is szerencsés), minden esetre érdemes lehet fogyasztás előtt ellenőrizni a dolgokat, és aztán úgy igazítani a harapások méretét hogy jó legyen. Kis burger esetén nem szoktunk pontozni, most sem tesszük, csak még annyit tennék hozzá, hogy mindenkinek ajánlom ha épp úgy hozza a sors, hogy csak kicsit éhes és útba esik egy KFC.

2013-04-15 18.29.43.jpg

A nagytestvér azonban pont becsúszik az osztályozható kategóriába, úgyhogy nem menekül a számban kifejezett értékeléstől, a posztokat átgörgető olvasók örömére. A Double Rocker két, a kisebb változathoz hasonló csirkét tartalmaz, sajtot, salátát, majonézt és ketchupöt, uborkát, ugyanabban a sajtburgeres buciban. Hát ez már nem az a burger, amivel futsz a buszért, nehezebb egyben tartani az amorf húsok miatt mint a kistestvért.

2013-04-15 18.35.12.jpg

A sajt és a saláta jót tesz neki, méginkább elnyomja a Rockert jellemző, sajtburgerre emlékeztető ízt, így evés közben nem az egyik legolcsóbb gyorséttermi szendvics jár az ember eszében, ami ebben az árkategóriában erősen lehúzó tényező lenne.

2013-04-15 18.35.36.jpg

Ahogy nő a burger mérete, úgy csökken az ár/érték aránya általában, és ez esetünkben is igaz. Míg a Rockerre azt mondom, teljesen megéri a 350 forintot, addig a dupla változat több mint kétszer ennyiért már nem biztos, hogy annyira jó választás, két simával lehet jobban jár az ember. Egyelőre az az álláspont, hogy mindkét burger időszakos termék, de a KFC-nél láttunk már olyat, hogy így indult, aztán mégis állandó kínálatba került a dolog. Én azt tippelem, hogy a sima Rocker marad, a dupla pedig lekerül majd a listáról.

2013-04-15 18.33.04.jpg

Az előbb leszóltam a Double Rocker árát, pedig a többi étteremlánchoz viszonyítva nem rossz az, csak talán túl hasonló lett hozzá a kistestvér. Egy Rodeo-ra pl. már csak a hagymakarikák miatt sem mondanám azt, hogy inkább két sajtburger. Ennek fényében 4/5, viszont árban és felépítésben van egy nagyon jó alap későbbi promóciós burgerekhez.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr466306282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása