Fekete-fehér igen-nem

2012. szeptember 17. - Feiertag Erik

Fekete bucit láttunk már. De fekete buci fehérrel párosítva mióta innováció!?

Múlt hónapban a kínai McDonald's fekete és fehér buci alapú burgerekkel jött ki. Magában 16 RMB (540 HUF), menüben pedig 16 RMB (950 HUF) volt az ára. A sötétebb szendvicsben marhahúspogácsa, hagyma és fekete bors szósz, a világosabban pedig csirkehúspogácsa, saláta, és valami édes-savanyú öntet volt. Egész jól hangzanak, és még az áruk sem vészes.

De mi az értelme ennek a fekete-fehér buci dolognak? Josh Ong a Beijinger-től ezt a magyarázatot agyalta ki:

Nem voltunk biztosak benne, hogy ezek a szendvicsek a yin-yang jelet szimpolizálják, vagy Michael Jacksonnal állítanak emléket, vagy csak egy félresiklott laboratóriumi kísérlet eredményei. De aztán egy kollégám informált, hogy egy kínai mondáson alapuló szóvicc az egész: Heibai liangdao tongchi (黑白两道通吃). Azt az embert írja le, aki jó kapcsolatban áll a kormánnyal (fehér oldal) és a szervezett bűnözéssel (fekete társaság - ahogyan Kínában hívják) is. Így ő "ehet mindkét oldalból".

Azt hiszem, a meki nem egészen ezt az értelmezést tartotta szem előtt, amikor megalkották a szendvicseket. Aki tud kínaiul, itt megtalálja a megoldást, én viszont kénytelen voltam a Google fordító segítségével kikínlódni a dolgot (mármint az AHT-s szerkesztő, mi már az ő megoldását fordítottuk):

A McDonald's mindig törődött a fiatalok igényeivel, elkötelezte magát amellett, hogy egyéniségre biztassa őket, hogy báran legyenek innovatívak, hogy repüljenek. A fekete-fehér burgerek megtörik a hamburger tradicionális fogasztási módját mind a fehér, mind a fekete erejével, hogy a fiataloknak legyen merszük elérni álmaikat. A fekete és fehér egyedi alakja képes arra, hogy az étkezés legkreatívabb módján inspiráljon határtalan boldog életet okozva. 

Ha bármelyikőtök tud kínaiul, nyugodtan essen neki a feljebb linkelt oldalnak, és libbentse le a fátylat a félreértelmezett és néhol félrefordított (a gugli fordítóval angolosított majd AHT-s kolléga által átfogalmazott majd általam magyarra fordított szöveg erőteljesen eltérhet az eredetitől) kínai fekete-fehér hamburgerek titkáról.

Forrás: A Hamburger Today

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr816306373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása