Otthoni hűsölés kávéval?

2018. július 13. - Feiertag Erik

Nem tudjuk ti hogy vagytok vele, de mi nagyon szeretjük a jeges kávékülönlegességeket. A Starbucks kínálata pl. egész jó darabokat vonultat fel, a lánc pedig megosztott velünk pár titkot, amivel akár otthon is ízletes jeges kávékat ihatunk!

starbucks-ice-coffee.jpg

Tauzer Gábor, a Starbucks kávémestere és jegeskávé-specialistája szerint minden a kávé kiválasztásával kezdődik: erre a célra az afrikai kávék a legjobbak, hiszen élénk, zamatos ízük hűlés közben jön ki igazán, citromos aromájuk pedig további összetevők hozzáadása nélkül is frissítő italt eredményeznek.

starbucks-colombia.png

Amit még nem árt észben tartani, hogy jég hozzáadásával extra víz kerül a kávéba, tehát a felvízezett íz elkerülése érdekében érdemes dupla erősségű kávéval számolni. Sima jégkockák helyett használhatunk fagyasztott tej vagy kávé kockákat, hogy még különlegesesbbé tegyük italunkat.

starbucks_cold_brew.jpg

Végül, de nem utolsó sorban íme két házi recept, melyek remek frissítők lehetnek a nyári forróságban. Az leírásokban használt Kenya és Columbia kávék megtalálhatóak a Starbucks üzleteiben, ha esetleg ti is kipróbálnátok őket.

Cold Brew

Hozzávalók 200 ml kávé elkészítéséhez:

  • 1 zárható tetejű félliteres üvegedény (befőttesüveg vagy french press)
  • 4 evőkanál durvára őrölt Kenya vagy Columbia kávé
  • 200 ml tisztított szobahőmérsékletű víz
  • Papír kávéfilter (dugattyús kávéfőző esetén elhagyható)
  • Üvegkancsó

Elkészítés: Tegyük a kávét az üvegedénybe, öntsük fel a tisztított vízzel, zárjuk le az üveget, és helyezzük a hűtőbe 20 órára. Ezután papírszűrőn töltsük át egy üvegkancsóba, majd az elkészült italt ízesítés nélkül vagy egy kis tejszínnel, esetleg vanília- vagy madártejízű fagylalttal krémesítve fogyasszuk.

Kávés limonádé

Hozzávalók 500 ml kávés limonádé elkészítéséhez:

  • 3 adag presszókávé (kb. 150 ml) Kenya vagy más minőségi afrikai kávéból
  • 1 grépfrút
  • 200 ml frissen facsart narancslé
  • 300 ml tisztított víz
  • Jég
  • Üvegkancsó

Elkészítés: Hámozzuk meg a grépfrútot, vágjuk kockákra, majd a jéggel összekeverve tegyük az üvegkancsóba. Öntsük rá az édes, frissen facsart narancs levét, csorgassuk rá a kávét, majd öntsük fel vízzel. Mielőtt poharakba töltjük, keverjük el, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr3714111357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása