Kevés jobb dolog van egy fánknál, ugyanakkor az elkészítése nem tartozik közéjük. Szerencsére találtam egy receptet, mellyel alig fél óra alatt összehozhattok egy adagot, ráadásul sütőben sül, így nem kell az égett olajat szagolgatni utána.
Ha viccelni akarnék azt mondanám, irány a Meki és vegyetek kész fánkot, de mivel nem, a pár sarokkal odébb lévő vegyesboltot célozzátok meg inkább. 6 adag tésztájához 250 g finomlisztre, 100 g cukorra, 1 csipet sóra, 1 teáskanál sütőporra, 1 db tojásra, 100 gramm olvasztott vajra és 250 ml tejre lesz szükség.
Elsőként tegyük a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport egy tálba, majd adjuk hozzá a tojást, az olvasztott vajat és a tejet. Ezt keverjük csomómentesre, és kész is a tészta, amivel körülbelül félig kell tölteni a fánkforma mélyedéseit. Mehet a 175 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül 14 - 16 perc alatt aranybarnára sül.
Lényegében meg is vannak a fánkjaink, úgyhogy jöhet a zaba. Ha szeretnétek kicsit feldobni, olvasszatok egy kis vajat, és ízlés szerint keverjetek össze némi cukrot és fahéjat. A langyosra hűlt fánkok egyik felét mártsátok előbb a vajba, majd a cukorba, és most már tényleg csak a falás maradt hátra!
via Nosalty
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.