7 étteremlánc, ami újraértelmezi a gyorskaját

2015. június 07. - Feiertag Erik

A gyorskaja nem feltétlen egyenlő az egészségtelennel. Ez egy olyan trend, amit már a nagy láncok is igyekeznek előtérbe helyezni, nem véletlen enged a KFC betekintést legújabb, Deák téri étterme konyhájába, és hangsúlyozza, hogy friss, hazai alapanyagokat használnak termékeikben, de hasonló lépés volt a McDonald's részéről a gluténmentes sütemény és Sajtburger bevezetése is.

A gyorséttermi piac is idomul a vásárlók igényeihez, és ha a vendégek egészségesebben, tudatosabban akarnak táplálkozni, akkor ebben a láncok partnerek lesznek. Íme hét étteremlánc az amerikai piacról, ahol ennek megfelelően újraértelmezik a gyorskaja fogalmát!

01.jpeg

 

 Blaze Pizza 

02.jpg

Ez a viszonylag új pizzérialánc futótűzként terjed az országban. Erőssége abban rejlik, hogy mi állíthatjuk össze a pizzánkat. Kiválaszthatjuk a tésztát, a szószt, a feltétet, de még a sajt típusát is, nem vagyunk tehát a megszokott pizzamozzarellához kötve. E mellett a sebesség sem szenved hiányt, mindössze 10 perc alatt kész az étel!

 

 Sweet Green 

03.jpg

A főként salátákat kínáló hálózat ereje főként a helyi alapanyagok használatában, és az ottani igényekhez igazított étlapban rejlik. Valahogy úgy mint itt Kelet-Európában a KFC, a kedden bevezetett Uborkasaláta például csak Magyarországon kapható.

 

 Cave Mezze Grill 

04.jpg

Mediterrán mexikói, ahogy a legtöbben hivatkoznak rá. A különböző rizstálakra specializálódott Washingtoni étteremlánc lassan, de biztosan terjeszkedik. Az ételek mellé olyan választható opciókat kínálnak, mint a görög joghurt vagy a hummus, de húsok terén is elég széles a választék.

 

 Bea & Tea 

05.png

Az autentikus ázsiai ízeket kínáló étteremben inkább az ital  érdekes: ételeik mellé tradicionális bao és boba teákat árulnak. A franchise célja alapvetően e Taiwanban már bizonyított, és óriási népszerűségnek örvendő teák elterjesztése volt az Egyesült Államokban.

 

 Nando's Peri-Peri 

06.jpg

Ez egy meglepően sikeres Dél-Afrikából származó,egész csirkét is kínáló étteremlánc. Na jó, ez a mondat elég esetlen lett, de nem igazán értem mit keres egy ilyen hely a FoodBeast listáján. Vagy csak én nem látom miben különbözik gyökeresen a jó öreg Skála parkolóban strázsáló grillcsirkés kajakocsitól?

 

 Luke's Lobster 

07.jpg

Ettetek már homáros szendvicset? Én sem. Viszont ebben az étteremben megtehetitek, ha Amerikában jártok. Itthon pedig a Nordseenél érdemes körülnézni, ha halas gyorskaját akartok, bár készüljetek arra is, hogy nem olcsó. Nem véletlen hoztam fel a Nordseet, hisz lényegében ugyanazt kínálja mint Luke: a tenger gyümölcseit.

 

 Protein Bar 

08.jpg

Meglehetősen nagy célt tűztek ki az alapítók: hogy megváltoztassák a rohanó világ étkezési szokásait. Ezt egészséges, gyorsan felszolgálható ételekkel próbálják elérni, például frissen facsart gyümölcslevekkel, salátákkal és mexikói jellegű ételekkel. Hajrá!

 

via Food Beast

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr287523202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása