A gyorskaja nem feltétlen egyenlő az egészségtelennel. Ez egy olyan trend, amit már a nagy láncok is igyekeznek előtérbe helyezni, nem véletlen enged a KFC betekintést legújabb, Deák téri étterme konyhájába, és hangsúlyozza, hogy friss, hazai alapanyagokat használnak termékeikben, de hasonló lépés volt a McDonald's részéről a gluténmentes sütemény és Sajtburger bevezetése is.
A gyorséttermi piac is idomul a vásárlók igényeihez, és ha a vendégek egészségesebben, tudatosabban akarnak táplálkozni, akkor ebben a láncok partnerek lesznek. Íme hét étteremlánc az amerikai piacról, ahol ennek megfelelően újraértelmezik a gyorskaja fogalmát!
Blaze Pizza
Ez a viszonylag új pizzérialánc futótűzként terjed az országban. Erőssége abban rejlik, hogy mi állíthatjuk össze a pizzánkat. Kiválaszthatjuk a tésztát, a szószt, a feltétet, de még a sajt típusát is, nem vagyunk tehát a megszokott pizzamozzarellához kötve. E mellett a sebesség sem szenved hiányt, mindössze 10 perc alatt kész az étel!
Sweet Green
A főként salátákat kínáló hálózat ereje főként a helyi alapanyagok használatában, és az ottani igényekhez igazított étlapban rejlik. Valahogy úgy mint itt Kelet-Európában a KFC, a kedden bevezetett Uborkasaláta például csak Magyarországon kapható.
Cave Mezze Grill
Mediterrán mexikói, ahogy a legtöbben hivatkoznak rá. A különböző rizstálakra specializálódott Washingtoni étteremlánc lassan, de biztosan terjeszkedik. Az ételek mellé olyan választható opciókat kínálnak, mint a görög joghurt vagy a hummus, de húsok terén is elég széles a választék.
Bea & Tea
Az autentikus ázsiai ízeket kínáló étteremben inkább az ital érdekes: ételeik mellé tradicionális bao és boba teákat árulnak. A franchise célja alapvetően e Taiwanban már bizonyított, és óriási népszerűségnek örvendő teák elterjesztése volt az Egyesült Államokban.
Nando's Peri-Peri
Ez egy meglepően sikeres Dél-Afrikából származó,egész csirkét is kínáló étteremlánc. Na jó, ez a mondat elég esetlen lett, de nem igazán értem mit keres egy ilyen hely a FoodBeast listáján. Vagy csak én nem látom miben különbözik gyökeresen a jó öreg Skála parkolóban strázsáló grillcsirkés kajakocsitól?
Luke's Lobster
Ettetek már homáros szendvicset? Én sem. Viszont ebben az étteremben megtehetitek, ha Amerikában jártok. Itthon pedig a Nordseenél érdemes körülnézni, ha halas gyorskaját akartok, bár készüljetek arra is, hogy nem olcsó. Nem véletlen hoztam fel a Nordseet, hisz lényegében ugyanazt kínálja mint Luke: a tenger gyümölcseit.
Protein Bar
Meglehetősen nagy célt tűztek ki az alapítók: hogy megváltoztassák a rohanó világ étkezési szokásait. Ezt egészséges, gyorsan felszolgálható ételekkel próbálják elérni, például frissen facsart gyümölcslevekkel, salátákkal és mexikói jellegű ételekkel. Hajrá!
via Food Beast
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.