Ezzel kell megküzdenie a McDonald's új vezetőjének

2015. március 10. - Feiertag Erik

Március elsején adta fel vezérigazgatói posztját Don Thompson, aki két és fél év után kényszerült távozásra a vállalat éléről. Utódja, Steve Easterbrook azonban nem egy virágzó birodalmat kapott kézhez, sokkal inkább megoldandó problémákat.

mcdonalds_gyengul.jpg

via salon.com

A cég által üzemeltetett éttermek tavaly 18,169 milliárd dollárt kerestek. Ez így ránézésre nem tűnik rossznak, azonban ha hozzátesszük, hogy 2010 óta nem volt ilyen rossz éve a Mekinek, kevésbé fényes a szám (azért legtöbben elfogadnánk éves fizunak). A franchise rendszerben működő egységek 69,617 milliárdos bevételt értek el, ez 2011 óta nem volt ilyen alacsony. Összességében 87,786 milliárd dollárt szedett össze a cég, ami 2%-kal kevesebb mint 2013-ban volt.

Az Egyesült Államokban 35,447 milliárd dollárt sikerült összeszedni, ez 1,1%-os visszaesést jelent. A kontinens többi részén viszont egész jól ment a Mekinek, ezeket egy kalap alá véve 6,6%-os növekedést sikerült elérni. Üröm az örömben, hogy itt viszont 1,5%-os forgalomcsökkenés volt az elmúlt évekhez képest.

És ezzel el is érkeztünk a legkomolyabb problémához: egyre kevesebben járnak McDonald's-ba. Százalékosan kifejezve több embert veszítenek mint pénzt. Világszinten 3,6%-ot esett vissza a forgalom, az Egyesült Államokban pedig ennél is több, 4,1% ez a szám. Ez főként a horribilis marketingköltségek mellett lehet fájó a vállalat vezetőségének. 906,9 millió dollárt költöttek reklámcélokra ami bár csak kicsivel több mint a korábbi összegek, de akkor is több, ellenben nem igazán térült meg.

3040392-inline-p-1-mcdonaldslovin.gif

Egyelőre a megújut Lovin' kampánytól várják a fellendülést (kép)

Egyelőre az új szeretetet hangsúlyozó kampányban, az olcsó termékek támogatásában és a saját ízlés szerint megalkotható termékekben látják a megoldást. Ebbe még nyilván nem volt szava Easterbrooknak, meglátjuk mit talál ki. Minden esetre érdemes lesz figyelni az új igazgató döntéseit, hisz legutóbb az angol üzletágat húzta fel csődközelből a legnyereségesebb régiók közé.

via Burger Business

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr37255639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása