Hanyatlóban a McDonald's

2013. május 30. - Feiertag Erik

Persze nem arra kell gondolni, hogy hirtelen fele annyian látogatják mint azelőtt. Sőt, az amerikaiaknak majd' fele volt márciusban McDonald's étteremben - ennek ellenére az eladások hanyatlanak, ami a feltörekvő Wendy's és Burger King mellett nem jó hír a vállalat számára.

mcdonalds_1.jpg

Idén márciusban a 14 év feletti amerikaiak 49%-a étkezett Mekiben a Placed Insights felmérése szerint, mely több mint 70000 önkéntes bevonásával készült. Ezzel ők váltak az USA leglátogatottabb kiskereskedelmi céggé az országban, megelőzve a Walmartot és a Walgreenst. 

Nem a McDonald's volt az egyetlen a listán, alapvetően domináltak az éttermek, melyek összesen 6 helyet foglaltak el a top 10-ből. A további vendáglátóhelyek listája:

3. Subway (37.8%)

4. Burger King (24.3%)

5. Starbucks (23.9%)

6. Wendy’s (22.8%)

9. Taco Bell (18.2%)

Ez viszont még nem elég a sikerhez. Bár első helyen végzett a listán, a McDonald's eladások terén folyamatosan hanyatlik. Az idei első negyedévben évtizedes negatív-rekordot sikerült megdönteniük. Ha a tendencia tovább folytatódik, könnyen lehet, hogy hamarosan valós csata lesz a vezető vállalatok közt az első helyért.

Forrás: FoodBeast

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr116306271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása