Nem mai csirke a Smokey Monkies, hiszen 2016-ban kezdték el BBQ ételeikkel kényeztetni a vendégeket. Nekem valahogy mégis radaron kívül estek eddig, pedig már három éttermük is van a weboldaluk szerint, ami ráadásul nem jegyzi még a legújabb, Westendben nyílt egységet, ahol én is jártam néhány napja.
Instagram és Youtube videókat szemlélve elég régóta szerettem volna már egy zúzott burgert falni, eredeti és talán hangzatosabb nevén Smashed Burgert, és mivel a majmok árulnak ilyet, nem volt kérdés, mit rendeljek. Az amúgy korrekt árazású menühöz burgonya és üdítő jár, a szószokért sajnos külön kell fizetni. Ebből egyébként egész nagy a választék, én egy szilvás és egy Jack Danielses barbecue öntet mellett döntöttem. Így sikerült 2690 forintot költeni, ami teljesen jó ár, akár a nagy gyorsétterem láncokhoz viszonyítva is, de még egy Zingben sem igen lehet olcsóbban kijönni, főleg ha két szószt is kér az ember.
A Smashed Burgerbe nem kerül semmi sallang, csak a lényeg: grillezett hagyma, néhány szelet uborka, bacon, sajt, titkos szósz, avagy a majdnem tökéletes kombináció (ubi nélkül lett volna az). Meg persze a smashed burger műfaj névadója, avagy a vaslapra helyben lapított marhahús, sámszerint két darab. Ezek egyébként teljesen átsülnek, így aki a rózsaszín közepű pogácsákra gerjed, annak nem itt a helye, vagy legalábbis ne ezzel a szendviccsel próbálkozzon.
Ízre nekem eléggé bejött, jó szaftos, a húspogácsa nincs túlfűszerezve, a sós bacon bőven elég neki, plusz a sajt és a hagyma, majdnem tökéletes, utóbbit fonnyasztottam volna még kicsit a grillen, de ezen nem fogunk összeveszni. Az öntetre őszintén szólva nem igen emlékszem, nem volt hivalkodó, jól megbújt a háttérben, kiegészítve az ízeket, tehát mondhatjuk, hogy ez is jól sikerült.
Jack Daniels BBQ (balra) és Szilvás BBQ (jobbra) szószok
A két BBQ szósz viszont annál maradandóbb élmény: a Jack Daniels variánsról nem mondtam volna meg, hogy viszkivel készül, noha egy kis kesernyés hangulata van a dolognak, ugyanakkor a szilvásról egyből levágtam, miről van szó, hiszen egy nagyon édes, nagyon gyümölcsös ízű öntet, és bár annyira nem kedvelem az ilyesmit, ezzel nagyon jól eltalálták a határt, ahol édes, de mégsem érezni lekvárnak az eredményt. A krumplihoz sokat nem lehet hozzáfűzni, kapott egy vaskos fűszeres réteget ami kellemes, de összességében semmi különleges, noha nem is feltétlen kell annak lennie.
Összességében szerintem bőven ajánlott kategória a Smokey Monkies, akár a kis Westendes egység, akár valamelyik nagyobb étterem ahol ránézésre talán nagyobb a kínálat is, akár mondjuk a büfékocsi valamelyik Food Truck Show alkalmával.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.