Visszatér Romániába a Burger King

2019. január 07. - Feiertag Erik

Összesen négy évet volt jelen a lánc Romániában, a Kelet-Európa nagy részét lefedő franchise birtokos cég most viszont úgy döntött, itt az ideje visszatérni.

burger-king-photo-burger-king-on-fb.jpg

2008-ban nyílt meg az első Burger King étterem Romániában, a hálózat azonban elég rövid életű volt, hiszen 2012-ben a helyi franchise partner, az Atlantic Restaurant System csődje miatt a bukaresti reptéren üzemelő egységen kívül, melyet más cég vezet, az összes üzletet be kellett zárni.

Mára az AmRestnél vannak a Közép-Kelet-európai franchise jogok, akik komoly bővítést terveznek a térségben: Románia mellett Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Bulgáriában is új éttermeket nyitnának a jövőben. Jelenleg egyébként 40-et üzemeltetnek Lengyelországban, 14-et Csehországban, kettőt Szlovákiában és egyet Bulgáriában.

Hazánkban az AmRest neve a KFC, Pizza Hut és Starbucks láncokkal kapcsolatban lehet ismerős, míg a magyarországi Burger King éttermeket a Fusion Befektetési Zrt. üzemelteti.

via Romania-Insider

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr3014544886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása