Impozáns felhozatallal köszöntötte az új évet a Don Pepe, mi pedig amint tudtunk, rohantunk kedvenc éttermünkbe, hogy kipróbáljunk valamit az étlapról. Választásunk a tojásos-csirkés kézműves extra szendvicsre esett, hiszen a tavalyi év folyamán egészen megkedveltük a hálózat újdonságát, így nem menekülhetett meg a legújabb kiadás sem górcsövünktől.
A Chicke & Egg névre keresztelt szendvicsbe trappista, bébiparaj, paradicsom, majonézes tojássaláta, jalapeno paprika, és lilahagymás-baconös-besameles-kukoricás sajtszószban átforgatott roston sült csirkemell csíkok kerülnek. Mindez 1880 forintért, tehát mondhatni a megszokott áron, ahogyan a méret és a ciabatta minősége is a szokásos, vagyis kifejezetten jó.
A látvány csodálatos, kisebb étkűek simán jóllakhatnak a képekkel is, noha azért azt javasoljuk, ha ennyire tetszik, rendeljenek egyet. A sokféle szószban forgatott csirke zseniális, semmi sem vész el igazán, kellemesen fűszeres, ízes tölteléke a szendvicsnek, azonban tojássalátából mintha több kerülne bele, és ennek ízvilága sajnos könnyedén elnyomja a húst. A többi összetevő nem szenvedi meg ennyire a tojást, a zöldségek kellemesen ellapulnak a háttérben. A jalapeno paprikát a kezdetek óta furcsáljuk kicsit, mi kifejezetten imádjuk és a szendvicsben sincs vele probléma, azonban valami magyaros erőspaprika talán jobban illett volna ehhez a kissé talán húsvétias összeállításhoz.
Összességében szerettük a Chicken & Egg szendvicset, azonban a tojás kicsit túl lett tolva, érdemes talán leenni belőle valamennyit, hogy több teret engedhessen a húsnak és a szószoknak.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.