Burger Central #10: Bamba Bacon Burger - Bamba Marha

2017. július 29. - Feiertag Erik

Mióta számunkra megközelíthetőbb helyen, a Deák téren is megnyitotta kapuit a Bamba Marha, azóta szemezünk a hellyel, hiszen elég jó hírnévnek örvendő budapesti burger-láncról beszélünk. Végre eljött az a nap is, amikor betévedtünk az étterembe, és megkóstoltuk a Dupla Bacon Burgert!

img_20170610_151040-01_custom.jpeg

A név ne tévesszen meg senkit, az 1690 forintos szendvicsbe csupán egyetlen marhahús pogácsa kerül, a dupla a szalonnára értendő, hiszen grillezett bacon csíkok mellett baconnaise is kerül bele, ami lényegében bacon ízesítésű majonézt jelent. Ezen kívül római saláta és savanyú uborka kerül bele. Meg a cég weblapja szerint lilahagyma, ami az étteremben kihelyezett étlapon már grillezett hagymaként szerepelt. Egyébként utóbbit kaptuk, úgyhogy az adminnak nem ártana csekkolni a bambamarha.hu-t, hogy minden passzoljon.

img_20170610_150918-01_custom.jpeg

Ami még nem ártana, ha elfogadnák a SZÉP kártyát, noha az árazás korrektnek mondható: a fenti árhoz még némi édesburgonyát és egy palack vizet dobtunk hozzá, így nagyjából 2500 forintra jött ki a végösszeg, ez pedig nem sokkal drágább, mint egy extrább Mekis étkezés. Ráadásul ha jobban figyelünk, van menüs konstrukció is, amivel ugyan le kell mondanunk a batátáról (sima hasáb jár helyette), de pár száz forinttal olcsóbban jöhetünk ki.

img_20170610_151402-01_custom.jpeg

Az elkészült burger egyszerűen gyönyörű, és ha ez még nem lenne elég, finom is: elsőre a nagyjából közepesen átsütött hús erőteljesen fűszerezettnek tűnhet, de aztán rájön az ember, hogy csak a bacon teszi ennyire sóssá az összhatást. A grill hagyma és a többi zöldség inkább a háttérben bújik meg, ami erőteljes az a husi, a szalonna és úgy-ahogy a majonéz, pont egy ilyen húsorgiára vágytunk.

img_20170610_151158-01_custom.jpeg

Nem igazán tudtuk, hogy mit várjunk a sült édesburgonyától, de kifejezetten kellemes csalódás volt. Kívül enyhén ropogós, belül puha, édeskés köret erőteljes fűszerezéssel, ami nagyon is jól áll neki. Érdemes kipróbálni, de azért lehet élni nélküle.

img_20170610_151017-01_custom.jpeg

Összességében tehát elmondható, hogy jó élményekkel tértünk haza első bambulásunkból. A húst tudnánk leginkább kiemelni, mert az egyik, ha nem a legjobb, amit az elmúlt pár évben hamburgerben kóstoltunk. Csak ajánlani tudjuk a helyet, valószínűleg nekünk sem ez volt az utolsó látogatásunk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr8312586827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása