Sonka Tábornok szolgálatra jelentkezik

2016. február 28. - Feiertag Erik

Nem tudjuk pontosan mit szívtak a Burger Kingnél, amikor Sonka Tábornok és Mustár Kapitány néven küldték az üzletekbe új szendvicseiket, így kíváncsiak voltunk, a burgerek is olyan furcsák-e, mint a neveik. Választásunk előbbi termékre esett, hisz az Angus hús még mindig különlegességnek számít, és nem csak gyorséttermi berkekben.

burger_king_sonka_tabornok_angus_2_custom.jpg

A Tábornok összetétele egyébként nem túl különleges: egy húspogácsa, némi bacon, sonka, paradicsom, hagyma, steakhouse szósz, majonéz és saláta kerül a mostanra a cég prémium hamburgereit fémjelző vajas buciba. Jól hangzik, még ha 1490 forintos szendvics és 2090 forintos menü ár mellett azért valami igazán különleges összetevőt is várna az ember.

burger_king_sonka_tabornok_angus_1_custom.jpg

Mert a névadó sonka nem különleges, úgyhogy én a magam részéről hadbíróság elé állítanám a Tábornokot. Nem nyújt többet egy közepes csemegepulti felvágottnál, és maga a szendvics is akkor működik a legjobban, ha az adott falatba nem jut belőle. Ezt leszámítva viszont nagyon jól sikerült a "kevesebb több" recept. A hús ízletes, a szószok jók (bár néha kicsit túl édesek, de még belefér), a szeletelt bacon darabok kellemesen elvegyülnek minden falatban, és a zöldségek is érződnek.

burger_king_sonka_tabornok_angus_3_custom.jpg

Mindenképp kiemelném a vajas bucit, mely már egyből a doboz felnyitása után hozzátesz az élményhez. Kellemes, frissen sült kalács illatot áraszt, ezek után nem lehet, csak pozitív gondolatokkal hozzáfogni a szendvicshez. Az íze jellegzetes és édes, kicsit talán retroburger hangulatú, de nyilván szó sincs fullasztó, minden más összetevőt elnyomó buciról. A konkurencia helyében felkeresném a beszállítót, és erre cserélném a Clubhouse szériához használt fényes, de amúgy ezen felül alig észrevehetően többet nyújtó zsemlét.

burger_king_sonka_tabornok_angus_4_custom.jpg

Az Angus hússal kapcsolatban is van egy észrevételem: mikor kezdtek ilyen nagy pogácsát használni? Alig fért el a dobozban, a szendvicsből meg minden oldalt majd' egy centivel kilógott. Ez nyilván nem negatívum, ha valami túlméretezett lehet egy hamburgerben, az a húspogácsa!

burger_king_sonka_tabornok_angus_custom.jpg

Hogy megéri-e az árát? Hát ez nehéz kérdés. Tavaly nagyon jó Angus húsos hamburgereket kaptunk a cégtől, elég csak a Angus Bacon Cézárra, vagy a karácsonyi Cajun Angusra gondolni. Ezekben valóban voltak különlegesebb összetevők, amik valamelyest kiemelték az átlag szendvicsek közül, a Tábornok azonban csak ezt a "kösz nem" sonkát tudja felmutatni, ami bár valóban különleges, de csak ha az ember nem szokott a jó öreg békebeli panizernél komolyabbat a kosarába rakni. Ennek fényében különböző utalványokat érdemes lehet elverni rá, ott úgyis előny a viszonylag kerek árazás, ugyanakkor ha Forintot költenénk a Burger Kingben, inkább válasszuk a napi menüt, vagy egy sima Angus XT-t, hiszen ez is megkapta az isteni vajas bucit, viszont ár/érték arányban sokkal erősebb a Tábornoknál.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr608424804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása