Burger King karácsonyi EU körkép

2013. december 18. - Feiertag Erik

Régebben nem volt divat külön karácsonyi promót csinálni, és igazából a Burger King-et leszámítva ma sem az. Ők viszont nagyon keményen tolják, tavaly Angussal ünnepeltek, idén csaptak mellé Belga Gofrit, jövőre jöhet az 50.000 Super Shop pont burger-bloggereknek.

smallbanner.jpg

A kontinens nagy részén a nálunk is futó Merry Cheesemas akció fut, Santa és Claus burgerekkel (ahol az egyik általában csirkés, a másik marhahúsos darab). Mi kivételek vagyunk, mert csak a marhahúsos változatot kaptuk, viszont azt Angus hússal, úgyhogy igazából nincs okunk panaszra.

smallolaszspanyol.jpg

Az Olaszok és a Spanyolok pl. tök rosszul jártak, sajtos-baconös Whoppereket kaptak kukoricás buciban. Santa (marha) és Claus (csirke) a húson kívül szószban is eltér, előbbibe Steakhouse Salsa és majonéz, utóbbiba csak majonéz jutott. Közös pont a hagyma, a saláta és a paradicsom. Az ilyen promókra nem szoktunk irigyek lenni, most sem vagyunk.

smallkitudja.jpg

Németország, Svájc meg Ausztria ugyanazt eszi. Santát (csirke) és Claust (marha), hogy ha valaki a fenti helyekről ide utazik, mindjárt összezavarva érezze magát. Ezek a termékek nagyban hasonlítanak a hazai BK ünnepi menüjére, Claus lényegében ugyanaz csak Angus nélkül. A szendvics húson kívül Edami és Maasdam sajtot, pirított hagymát, salátát tartalmaz, a szószok meg a fentiekhez hasonlóan Steakhouse és majonéz. Santa ugyanezt tudja, csak ugye más hússal, meg hosszúkás buciban és két szelet friss, lédús paradicsommal gazdagítva az amúgy is impozáns tartalmat. Erre már megérné irigykedni, ha nem ugyanez lenne itt is Angus hússal. Mondjuk a csirkés cuccot szívesen kipróbálnám, talán jövőre ide is jut belőle.

smallangol.jpg

Anglia szembe megy az árral, semmi Cheesemas, semmi karácsony, csak a tél számít, a Winter Whopperland-ben! Az akció három szendvicset tartalmaz, köztük meglepő módon egy nem-whopper csirkés szendvics. A Winter Whopper csak hullámos sültkrumplikkal és sajttal tud többet a simánál (marhahúspogácsa, hagyma, saláta, paradicsom, majonéz és ketchup). A Smokey Mountain Whopper ugyanez, csak a ketchupöt BBQ-ra cserélték és került bele bacon. A Tendercrisp Magic pedig totál más, végre egy kis változatosság. A burger panírozott csirkehúst, sajtot, salátát, bacont, majonézt és karamellizált hagymát.

smallgofriii.png

Ezen kívül mindenütt kaphatóak Ementáli sajtfalatok, valamint Belga Gofri választható szósszal és tejszínhabbal vagy fagyival.

smallmagyar.jpg

Magyarország Jobban Teljesít, legalábbis ami a Burger King karácsonyi menüjét illeti. A cég egyik európai éttermében sem találni olyan terméket, ami nyálcsorgatóbb a mi Angusos Mikulásunknál. Ennél már csak az jobb, hogy a tavalyi próba óta tudjuk, a szendvics felér a látvánnyal és valóban finom, megéri az elég borsos árat. Ennek örömére mindenki nyomjon le egyet ajándékvásárlás közben. Ne felejtsetek el PayPass-szel fizetni ha tehetitek, mert meg kell károsítani a láncot egy forrócsokival!

Forrás: Brand Eating

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr946306193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása