Merry Cheesemas: Santa Claus

2012. november 12. - Feiertag Erik

Karácsonyi hangulat már november elején, mikulás csokik (böe!) az áruházak polcain, mikulássapkás kuponosztogató emberkék a plazákban, kiaggatott csillagok, út szélén álldogáló daruskocsi, amivel a város hangulatvilágítását építgetik szorgosan... Bár még bő másfél hónap van szentestéig, fogyasztói társadalmunk már megkezdte a sulykolást, a vásárlási kedv emelését, és amennyire én tudom, idén először a Burger King is becsatlakozott a sorba, és boldog Sajt-karácsonyt kíván mindenkinek új promóciójával.

Az ötlet elég merész. Úgy értem, Santa Claus-nak elnevezni a szendvicset. Mit együnk, együk meg a mikulást. De ha ezen sikerül átlendülni, és a Steakhouse szószt nem képzeljük vérnek, akkor az idei legjobb gyorsétteremláncos hamburger élményben lehet részünk, amit nem hinném, hogy bárki tud még tetézni ebben a szűk két hónapban. Mindez alig több mint 1600 forintért, ami igazán kis összeg elég húzós, még akkor is, ha azt nézem, hogy a sima Angus XT is 1500 forint körül van.

jhkjlnh.jpg

Az összetevők listája egyébként igen impozáns, bár szerintem ennyi pénzért simán elfért volna legalább egy szelet paradicsom, tudjátok, én azért zöldséges vagyok ha burgerről van szó. Jégsaláta, majonéz, a fent említett Steakhouse szósz, pirított hagyma, Angus marhahúspogácsa, Maasdam és Edami sajt kukoricadarás buciban. Mind méretben, mind ízben nagyon eltalált dologról van szó, a szószok összekeveredve finomak, mindent érezni hogy ott van, de semmi sem domináns. Néha talán a egyik sajt kicsit erős, de semmit sem nyom el, csak kicsit kiugrik, szerintem még bőven belefér.

Fényképek-0344.jpg

Az egyetlen kis hiba amit fel tudok hozni, hogy kicsit sok szószt tettek bele, ami ízben nem volt zavaró, viszont étkezéstechnikailag igen. Minden harapásnál menekült, egyenesen a szendvicset tartó ujjaimra, amit személy szerint nagyon utálok. Bár ezt nézhetjük pozitívumként is, minden harapás után kibuggyan egy kicsi a szélén, amit utána krumplival tunkolhatunk, így nem kell mártogatósra külön költenünk. De ezt leszámítva tök jól egyben van, nem potyog, és simán be lehet falni (a szaftos Angus húsnak is köszönhetően) üdítő nélkül.

hvjbnmk.jpgAz akció időtartama alatt minden "nagy" szendvicset ilyen szép karácsonyi dobozban adnak. Ezen kívül a közepes pohár is új, karácsonyi Coca-Cola dizájnt kapott.

Egy szó mint száz, ahogy fent is írtam, ez 2012 eddigi legjobb szendvicse, legfeljebb egy másik Angus őrülettel lehetne lenyomni, de nem látok rá esélyt. Esetleg ha kihasználjuk a "Have it your way" minden lehetőségét, és rakatunk bele mindenféle extrát összesen úgy plusz 1000 forintért, akkor lehet lényegesen jobb szendvicset elérni, de annyiért már rendes étteremben is kapni burgert. Részemről ez 5/5, esetleg az ár vonhatna le fél pontocskát, de anno az Angus XT is 5/5 volt, és ez csak kb. 100 forinttal drágább, viszont jók az extrák, még ha a paradicsom ki is került, úgyhogy nekem megéri a maximális pontszámot.

És akkor a végén álljék itt néhány szó a burgonyahajóról. Arra számítottam, hogy ez valami ropogós cucc lesz, és már-már attól féltem, hogy csipsz vékonyságú dologról lesz szó, amit annyira nem szívlelek hamburger mellé. Szerencsére ez nem következett be, viszont sikerült leesni a ló másik oldalán. Olyan vastagok a darabkák, hogy simán elmegy sültkrumplinak. Formája legtöbb esetben ilyen amorf égetett szélű térképre hasonlít, elég lehangoló a képen látható tökéletes krumplik után, de még így is simán kanalazhatjuk vele a szószt. Nem éri meg a felárat, senkit sem bíztatok rá. Ízben nem jobb annyival az alap sültkrumplinál.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr966306341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása