A Főnök sajtos-baconös marhái - KFC körkép külföldről

2013. október 04. - Feiertag Erik

Három ország, három promóció. Egy a közös bennük, mind KFC termék. A Fülöp-szigetek sajt-bacon fesztivált tart, Spanyolországba megérkezett a Főnök, Kína pedig, hát, ők azt hozták, amiért általában az ázsiai promóciókat kitárgyaljuk; valami olyat, ami valójában nem is illik a cég kínálatába.

smallbanner.jpg

Valamikor régen az Egyesült Államokban volt egy olyan KFC promóció, hogy Cheezy Bacon Fest. Ez érkezett most meg a Fülöp-szigetekre. A dolog annyira nem különleges, viszont jól hangzik, és mi is szívesen látnánk hasonló összeállítást két nagyobb újdonság közt.

small01.jpg

A promó hat klasszikus termék sajtos-baconös változatát vonultatja fel, azaz Twistert, Chick'n Filet szendvicset, Pasta és Rice bowl-t (ezek pár csirkerészt tartalmazó tálak, melyeknek neve a köretet jelzi - itthon annyira nem, de odakint klasszikusnak mondható), sőt, még Sültkrumpli kosarat is kérhetünk baconös sajtszósszal. A hatodik, a Zinger sajnos félig-meddig kimarad a jóból, úgy gondolták, hogy "kár belé a szósz", helyette egy szelet sajttal és baconnel tupírozták fel a burgert, amit amúgy bármikor lehet kérni egy kis felár ellenében.

Ezzel szemben Spanyolországba igazi nagyágyú érkezett, mégpedig a Főnök, de ő kicsit más, mint akit nem rég mi is megismerhettünk. A kelet-európai dupla-móka helyett a nemzetközi BOSS egy szintes, leginkább a Granderre hasonlító szendvicset takar, persze, méreteit tekintve neki sem kell szégyenkeznie. A burger egy a klasszikus recept alapján elkészített csirkemellfilét, két szelet Monetery sajtot, vörös boss szószt, salátát és hagymát tartalmaz szezámmagos-mákos buciban. Szerintem ezúttal nincs okunk irigykedni, a mi emeletes változatunk párban van vele, leszámítva aljasan szétmálló alját, ami randiszendvicsként nem ajánlott kategóriába helyezi.

small03.jpg

Végül, de nem utolsó sorban itt van Kína, és az ő Layered Beef Burgere, ami az étterem láttán, Kentucky Fried CHICKEN, egy kicsit elborultnak hat. Miért kell marhahús egy csirkére specializálódott lánc kínálatába? Persze, láttunk már mondjuk pulykát, de az legalább madár, annyira azért nem lóg ki mint egy benga marha. Ráadásul rögtön egy olyan burgerbe pakolják be, ami mind a Meki, mind a BK becsületére válna. Hat szelet marhahús, sajt, saláta és gomba, ezúttal szósz nélkül, ilyet se látni minden nap az utca embere kezében.

A szendvicsért 16 jüant kérnek, ami nagyjából 580 forint, most ez vagy nagyon kicsi, vagy nagyon jó árak vannak Kínában. Ez a marhahúst KFC-ben dolog ott annyira nem új keletű, például Twistert is árulnak ilyen hússal, és több állandó termékhez is használják, de nekem még ezzel együtt is furcsa a dolog.

Forrás: BrandEating duplán

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr236306218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása