A világ legegyszerűbb snack-je: sajtkrokett

2016. április 03. - Feiertag Erik

Rágcsálnál valami finomat, van egy adag szószod de nincs mit mártogatni, vagy csak hirtelen kellene valami speckó köret a vacsora mellé? Itt az univerzális megoldás, a sajtkrokett!

sajtkrokett_1.JPG

Bármikor jól jöhet egy ilyen gyors, 20 perces recept, főleg, ha többféleképp lehet felhasználni. A sajtkrokett épp ilyen, ráadásul csak három dolog kell az elkészítéshez: 300 gramm trappista sajt, egy darab közepes tojás, valamint 30 gramm búzaliszt (meg persze némi étolaj a sütéshez). Ezekből az összetevőkből 24 krokett jön ki, ha többet szeretnétek, a linken kiszámolja nektek, miből mennyire lesz szükségetek.

Hasonlóan egyszerű az elkészítés: reszeljük le a sajtot, majd minden összetevőt jól dolgozzunk össze. Ezt követően formázzunk belőle kis kroketteket, és már mehet is a sütés. Érdemes figyelni, hogy ne kerüljenek túl közel egymáshoz az olajban, mert könnyen összetapadnak, valamint hogy ne süssük aranybarnánál tovább, mert kilyukad, és elfolyik a sajt. Ezen kívül forgatáskor nem árt várni még egy kicsit, hogy biztos ne ragadjon. 

sajtkrokett.JPG

Ha mindent jól csináltunk, már van is egy halom sajtkrokettünk a szószunkhoz, a vacsinkhoz, vagy csak az esti film mellett rágcsálni.

via ApróSéf

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr808546742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása