Xtra Long karneválon jártunk

2015. április 14. - Feiertag Erik

A Burger King egyik legmenőbb visszatérő termékvonala vitán felül az Xtra Long széria. Olyannyira, hogy tavaly például kétszer is megjelentek a hosszúkás szendvicsek. Idén a jó öreg Chili Cheese mellé kaptunk egy Rodeo verziót is. A beharangozóban nagy volt az öröm, most kiderül megfelel-e az elvárásoknak.

burger_king_xtra_long_rodeo_bbq_1.jpg

Sokat nem kockáztatott az étteremlánc, amikor a német bevezetés után nagyjából egy évvel itthon is megjelentette az Xtra Long Rodeo BBQ szendvicset, melynek neve mindent elmond. A termék három hússal érkezik, mellé sajt, bacon, BBQ szósz és panírozott hagymakarikák kerültek.

burger_king_xtra_long_rodeo_bbq.jpg

Nem extráival akar kitűnni a tömegből, viszont a meglévő összetevőket jól kombinálja. A bbq-bacon-sajt kombó már ezerszer bizonyított, a hagymakarikák pedig igazán illenek az összhatáshoz. Az egyszerűbb ezúttal is jobb, ahogy az sokszor bebizonyosodott már. Érdekes módon a bacon egyébként szeletelve kerül bele a megszokott egy-két csík helyett, így nem fogjuk kihúzni a maradékot pár falattal a vége előtt.

burger_king_xtra_long_chili_cheese.jpg

Ha már ott voltunk, újra belekóstoltunk a Chili Cheese változatba is. Ez ugye megint csak három marhahúspogácsát, sajtot, jalapeno paprikát és sajtszószt tartalmaz. Az ősidők óta nagy kedvenc, és most sem lehet igazán okunk panaszra.

burger_king_xtra_long_chili_cheese_1.jpg

Kicsit enyhébbnek éreztem mint korábban, de lehet csak az emlékeim csalnak. Viszont a szószt nem vitték túlzásba, az első felében alig éreztem. Az ízek amúgy maradtak a régiek, ez a Chili cheese sajtszósz nagyon el van találva, a jalapeno, a hús és a sajt pedig végig érződött. Maga a szendvics elég tömény, pár falat után nehezebben nyelhető, érdemes üdítővel kérni (vagy akkor már menüben).

burger_king_xtra_long_hetek_xtra_long_rodeo_bbq_xtra_long_chili_cheese.jpg

A szendvicsek ára nem sokkal, de 1000 forint alatt alakul, a Whopper Sereg után igazán örömteli, hogy ilyen olcsón meg lehet úszni. Menüben 1450-et kérnek el értük, sajnos ez ma már korrekt árnak számít, bár azért némileg szépít a dolgon hogy mégis csak három húsos burgerekről beszélünk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr517360122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása