Burger King a magyarok kedvenc gyorsétterme

2015. február 12. - Feiertag Erik

Idén indult a Nagy Döntés blog, ahol különböző riválisokról kérdezik az olvasókat, kit, kinek a termékeit szeretik jobban. Nem rég bekerült a képbe a hazai gyorséttermi piac két vezető lánca. Meglepő eredmény született.

mekivagyburgerking.jpg

Ahogy a fenti kép is mutatja, a Burger King nagyjából 2/3-os győzelmet aratott legfőbb riválisa, a McDonald's felett. Bár az 1808 válaszadó azért nem feltétlen fedi le egy ország ízlését, a nagy különbség mindenképp elgondolkodtató.

pepsivagycoca.jpg

Egyébként korábban a két legnagyobb üdítőital márkát ugrasztotta össze az oldal, a Coca Cola és a Pepsi párharcából előbbi került ki győztesen, hasonlóan nagy eltéréssel.

Bár a McDonald's még egyértelműen domináns szereplő a gyorséttermi piacon, komoly gondjaik vannak. Az elmúlt fél évben menesztették az Észak-amerikai divízió vezetőjét, néhány napja pedig a vállalat vezérigazgatója, Don Thompson is lemondott posztjáról. Az új vezetőség remélhetőleg meg tudja állítani a lejtőn csúszó céget, melynek a Burger King - Hortons házassággal minden eddiginél erősebb konkurenciával kell megbirkóznia, főként Észak-Amerikában.

via Nagy Döntés

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr747139839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása